Medaljens pris

Har precis kollat på dokumentären ”Medaljens pris” och jag blir helt förfärad när jag inser vilka skador och vilken smärta många sliter med i karriären och även efter karriären. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som varit i princip helt skadefri under alla år med hård träning. Sedan så är naturligtvis skidskytte ingen idrott där man lätt drar på sig skador då skidåkning är relativt ”skonsam” träning.
En annan sak som jag också är tacksam över är att jag fick ta beslutet att lägga av själv. Jag tvingades inte ta beslutet pga skador eller sjukdomar. Jag tog beslutet med hjärtat och det var helt och hållet mitt egen beslut som växte fram under lång tid. Det var ingen läkare som sade ” Du måste lägga av, din kropp håller inte” utan det var jag som helt enkelt kände att ”Jag vill inte det här mer”.
Tack vare detta har jag heller inte mått dåligt efter att jag lagt av, jag har varit inställd på det länge, jag vill det här och det finns så mycket annat jag vill göra.

Avslutar med att säga hur mycket jag beundrar sådana som Kallur och Klüft som trots mängder med skador ändå fortsätter kämpa, en sådan passion och vilja tvivlar jag på att jag själv skulle kunnat plocka fram om jag varit i deras skor.

8 Comments