Träningstips; Kort och effektivt

Ibland har man inte många minuter över för att träna men detta pass som jag körde i Tylösand i måndags (innan frukost) hinner man nästan alltid klämma in någon gång under dagen. Det enda som krävs är 40 minuter 🙂

*Jogga 10 minuter som uppvärmning
*Spring allt du kan i 1 minut och vila (=promenera) 1 minut, detta upprepar du 10 gånger
*Jogga 10 minuter som nedvarvning för att få mjölksyran ur benen

Passet kommer kännas ordentligt om du pressar dig på intervallerna och på så kort tid har du tränat hjärta, lungor, mjölksyratålighet och psyket. Det är en mental utmaning att fortsätta hålla farten när benen bara sprutar mjölksyra. Kom ihåg att du ibland måste utmana dig själv för att utvecklas, det är nyttigt att kliva ut trygghetszonen 🙂

 

11 kommentarer på “Träningstips; Kort och effektivt”

  1. Om jag känner mig väldigt hungrig när jag vaknar så kan jag stoppa i mig en banan innan jag sticker ut. Men oftast går det bra då jag brukar kvällsfika runt niotiden på kvällen. Sedan ska jag väl erkänna att det inte händer jätteofta att jag tränar (ibland blir det bara en promenad) innan frukost, är ingen morgonmänniska. Men jag tycker det är ett skönt sätt att vakna på så förhoppningsvis händer det oftare nu när jag snart börjar jobba 🙂

 1. Okej! Har sprungit (joggat) på morgonen ibland men blir ofta ganska matt efter en stund. Men det kanske är bra att äta lite kvällsfika dagen innan. Vet dock inte om jag skulle palla intervaller men jag vill prova iaf! 🙂

 2. Hej.
  Tack för bra träningstipps.
  Vet du när Mästarens Mästare ska sändas på tv (när du är med) såklart.
  Ha det bra.

  1. Vet tyvärr inte än när det kommer sändas men någon gång under vintern/våren 2013. Meddelar när jag vet mer 🙂

 3. Hej Helena!

  Ville bara säga lycka till med resten av livet! Du som gjort så många svenskar glada och stolta så många gånger förtjänar allt gott!

  MVH
  /Jan

 4. Hej!
  Idag har både jag och mamma sprungit enligt ditt 40 minuters-tips. Så nu känner vi oss nöjda 🙂
  Det var ett bra tips och vi kommer att göra det igen.
  / Alicia ifrån lägret

Kommentarer är stängda.