Långtur

I förmiddags tog jag med mig systers hund Robbie på ett långt löppass. Var verkligen tvungen att få till ett riktigt långt pass innan Lidingöloppet nästa helg och Robbie var den enda som ville hänga med 😉 Bra sällskap som höll med mig i allt jag sa under de drygt 2,5 timmar vi var ute!
Sprang bland annat ”Motions 15” på ÖSK, ett spår som jag springer typ en gång per år för att det alltid är så sjukt blött och lerigt bitvis. Drog en vurp på en träbro och slog naturligtvis i höften som jag haft problem med hela sommaren, men tror inte det blev värre förutom en liten sträckning i baksida lår. Vet att träbroar är hala på hösten men glömde liksom bort det… Är huvudet dumt får kroppen lida.

Nu sitter jag och kollar på Beck ”Levande begravd”, får se om jag orkar hålla mig vaken till efter nyheterna. Imorrn blir det jobb och då går vi även över till att jobba vintertid dvs till klockan fem istället för fyra. Hoppas ni alla haft en grym helg och att ni är taggade för en ny vecka, den blir vad ni gör den till!

Robbie låg för det mesta i täten, förutom sista halvtimmen…

Lerigt….
2 timmar och 35 minuter, längsta passet på många månader 🙂

8 kommentarer på “Långtur”

 1. Hej Helena !

  Bra jobbat med en riktig genomkörare inför Lidingöloppet.

  Jag hoppas att baksidan inte blev värre utan att du orkar springa Lidingöloppet nu på söndag. 🙂

  Robbie är en go kompis som orkar hänga med dig i det blöta spåret i drygt 2,5 timmar samtidigt som du fick draghjälp.

 2. Jag har också köpt Icebugs skor lika som du. Kul att du gillar dem hoppas att jag också kommer att göra det. Jag nöjer mig med att springa 15km på lördag det får räcka för mig. Lycka till och hoppas att du hinner med att njuta lite av huvudstaden också. / Petra

  1. Ser att du och några andra här kör Icebug. Har ingen erfrenhet av dubbade skor men har varit i valet och kvalet i flera år att införskaffa ett par Icebug, marken är ju ofta pansarbeklädd av is här i Göteborg. Idag finns ju flera märken att välja på när det gäller dubbade skor och en del har till och med utbytbara dubbar. Är nyfiken på vad du/ni tycker om Icebugs skor och vilken model som ni tycker bäst om. /Björn

   1. Jag älskar mina Ice-bugs för löpning på leriga stigar osv (vet inte vad modellen heter men det är den tunnaste fast utan ”spikdubb”), men de är väldigt tunna och ingen vintersko. Det finns däremot vintervariant av Icebugs som kommer att bli mitt nästa skoköp. Tidigare år har jag satt broddar på vanliga löpskorna men tycker inte att det är riktigt skönt om man ska springa en stund.

 3. Hej Helena!
  Roligt att se att du håller igång. Lade själv av tvärt med skidskyttet som juniorlandslagsåkare efter ett par års skador och överträning på slutet av 80-talet. Kroppen och psyket mådde kasst i flera år eftersom den anpassat sig till den hårda träningen. Så gör inget dumt och lägg av helt med träningen. Insåg tillslut att jag inte kunde vara utan idrotten. Idag efter många års träning och tävlingsuppehåll är jag igång igen och tränar regelbundet. Har några mål per år som Kortvasan, Cykelvasan och Femmans multisporttävling, som jag varmt rekommenderar se deras hemsida http://www.femmansmultisportrace.se
  Så lycka till på Lidingöloppet!
  Tänkte eventuellt köra Lidingöloppet MTB nästa år då cykelloppet har premiär.
  / Mvh Björn

  1. Tack för lyckönskningarna! Självklart kommer jag att fortsätta hålla igång, nu tränar jag ju bara för att det är kul 🙂

 4. Jag vill bara säga att din blogg inspirerar!! Kul att få lite pepp, inom både träning & kost. Jag tänkte också passa på att fråga om du har tips/erfarenheter på pulsklockor?

  1. Tack så mycket, det värmer att höra 🙂
   Jag har tyvärr bara erfarenhet av Polars pulsklockor och då främst modellen som syns på bilden. Den har fungerat bra för mig i många år, men då ska det sägas att jag inte är nått teknikfreak med jättehöga krav. För mig ska den vara enkel att använda och inte krångla.

Kommentarer är stängda.