Blivit med katt :)

Ber om ursäkt för dåligt bloggande under veckan, finns liksom inte alltid tid och sedan känns det inte som att det händer så mycket att berätta om. Dagarna består av jobb, lite träning, husfix och sedan i tisdags även kattmys då vi blivit med kattunge 🙂
Supersöt är den lilla honan på ca 13 veckor, tyvärr har hon inget namn ännu så förslag mottages gärna!

Hon är väldigt mysig och spinner gärna högt och ljudligt men emellan dessa stunder så är det fullt ös medvetslös 😉

Förra helgen tillbringades som sagt hemma i Helgum med 50-årskalas, släktmys och en massa mat. På söndagen vaknade jag till den här underbara utsikten:

Så det blev en långpromenad med massa skvaller tillsammans med kusin Sara 🙂

Så här glad blir man av solen en vacker höstdag 🙂 

Igår kopplades strömmen på i huset så på kvällen åkte vi ut för att tända lamporna för första gången, magiskt!

Idag har jag ledigt då PWC har stängt, ska strax ta tag i livet och städa lite, ner på stan och uträtta några ärenden och efter lunch blir det löpning i regnvädret tillsammans med AM, trevligt 🙂

Hoppas ni alla får en grym helg, min kommer att tillbringas i huset för lite tapetsering, städ och annat fix, blir nog aldrig göralös där ute 😉

28 kommentarer på “Blivit med katt :)”

 1. Silketass är väl ett jättesött namn. Hade själv en liten kattunge med det namnet när jag växte upp. Tyvärr försvann min lilla kattunge, räven blev starkt misstänkt. Men det är förlåtet nu, räven hade säkert egna små att försörja.

 2. Åhh, vad söt liten Sessan!!
  Så fort jag såg din katt kom namnet Sessan upp i skallen! 🙂
  Hoppas ni hittar ett fint namn snart.

  Huset ser ju helt magiskt ut i kvällsljuset. Kommer att bli sketasnyggt.

  Trevlig helg!

 3. Jag hade en katt som såg ut nästan exakt som den där sötis pötis och henner namn var Mira,en söt katt ska ha ett sött namn. eller hur?
  Ha de gott å lycka till me husböket.
  Kram Dennis

 4. Åh, vilken söt katt! Saknar verkligen känslan av att ha en varm mjuk katt som kurrar och spinner och att ha att mysa med i soffan.

  Namnförslag: Helga. Tyckte det lät fint. Hon ser lugn och klok ut liksom och sedan låter det ju lite som Helgum. 🙂
  Siri är också fint.

  Ha det bra!
  Anders

 5. Grattis!!!! Hon är så obeskrivligt söt!!! Mysigt med en katt. Emma har deklarerat att hon vill komma och hälsa på och att hon minsann var lite avis på dig och David :).

  Hoppas ni får en bra helg! Hälsa David!

  Kram

  PS: snygg jacka!!

  1. Emma är alltid välkommen att komma på besök (och ni oxå naturligtvis). Tack, det blev ett köp av jackan ändå till slut 😉

 6. Så söt kattunge!! 😀 Jag älskar katter. Men jag har tyvärr ingen.
  Den kanske kunde heta Busan?

 7. Namnförslag: Tussan, Snuttan, Snurran, Skruttan, Maja, Emma, Sara, Gullan, Ylva… var allt jag kunde komma på just nu!
  Några ord från en erfaren kattmänniska: Funderar ni på att någon gång låta henne få ungar? Om inte är det dags att börja fundera på kastrering. Och när man ska ta en katt till veterinären, vilket ni säkert kommer att råka ut för någon gång – det går inte att ha en katt lös i bilen, en transportbur är ett måste. Snart ska hon ju transporteras ut till Frösön…
  Och även om hon blir en utekatt i den fina naturen på Frösön; låt alltid en liten kissemiss sova inomhus, det finns både rävar, rovfåglar och stora otäcka bilar som ni inte vill ska komma i närheten av eran lilla prinsessa!

  Lycka till med missen, och med flytten till erat fantastiska hus!

  Hälsningar från Ekshärsjäntan Anna

  1. Bur har vi redan och kastrering har vi inte funderat på ännu, måste iaf ta henne till veterinären för id-märkning så får passa på att rådfråga där 🙂 Tack för tipsen!

   1. Ups, glömde en sak: Naturligtvis bör lilla Siri vara försäkrad! Sist jag hade en katt ( vilket var ett bra tag sen )
    hade jag den försäkrad hos Agria.
    Skulle en katt komma för nära vägen är det sällan man kan göra något ( därav min rekommendation att låta henne sova inne ), men en katt kan även råka ut för andra förhoppningsvis kurerbara krämpor. Hoppas och tror förstås att hon får vara frisk, men det är skönt att veta att man slipper lägga ut jättesummor hos veterinären!

    Lycka till!

    Ekshärsjäntan Anna

 8. Heja Helena och David !

  Jättesöt och mysig kattunge 🙂

  två namnförslag Sessan och Smulan .

  Jättefina foton.

  Ha de skönt.

 9. Hi Helena,

  I would prefer the name ”Lucie” for your cat – you have the choice!

  Have a nice time 😉
  CU – Andreas

 10. Anja är ett fint namn tycker jag, skulle väl kunna passa på en katt också.

  Hoppas du återkommer med vad det blev för namn.

 11. Åh så fint det ser ut att bli!! 🙂 Gud vad roligt!! 🙂 Längtar så tills vi kommit lika långt med vårt hus;) Så roligt att se när du lägger upp bilder! Heja!;) Kramar!

 12. Vilket fint hus som ni har skaffat, och vilken utsikt. Där kommer ni nog att bo i många år framåt, kanske ända till pensionen.
  Namnförslag: Aco eller varför inte magda?
  Kram

Kommentarer är stängda.