Julförberedelser

Helgen har bestått av skidskytte (på tv), sovmorgon, god mat, trevligt sällskap och julförberedelser. En bra helg med andra ord 🙂
I fredags lyxade jag och David till det med halvdag på jobbet, lunch på stan och sedan julklappsshopping. Nu är det bara några få klappar kvar att handla. Igår blev det några timmar i soffan framför Vinterstudion, en skidtur på förmiddagen, julgodistillverkning och sedan sushimiddag med familjen Swelander.

Idag har jag gjort köttbullar som nu ligger i frysen och vilar upp sig inför julen och även ett par sorters julgodis har tillverkats; polkabräck och nu håller jag på att koka turkiskpeppar-fudge. Mellan skidskytteloppen tog vi en liten löptur, länge sedan jag tränade två dagar i rad så det var välbehövligt.

Hoppas att ni alla haft en grym helg!

6 kommentarer på “Julförberedelser”

 1. Kul att du skriver lite här igen Helena! Även om jag inte kommenterar så ofta så ska du veta att jag är ute och kikar på din hemsida dagligen 🙂

  Hoppas ni trivs bra i huset! God jul 🙂

  /Emma

  1. Lätt som en plätt: Smält 200g ljus blockchoklad och smeta ut i ett tunt lager (ca 20*30 cm) låt det stelna och smält sedan 200g vit choklad och bred det ovanpå. Innan det stelnar häller du på krossade polkagrisar. Låt stelna och skär i bitar.

 2. Låter som en fin helg!

  Polkabräck och turkisk pepparfudge verkar spännande. Får kanske provas. 🙂 Blir lätt att man bara gör samma varje år… Provade själv mandlar doppade i choklad och salmiakpulver – grymma. Kan rekommenderas.

  Är du en person som håller hårt på traditioner kring jul eller blir det lite variation från år till år? Tänker att man kanske har traditioner men att de förändras över tiden. Gissar att det kanske skapas nya nu när ni bor i nytt hus. (och dessutom har Siri som kanske är öppen för att skapa traditioner – att få leka med paketsnören och papper, kanske välta granen litegrann och sådär 😉 )

  1. Jag är väldigt traditionsbunden så har liiite ångest inför årets jul då jag kommer tillbringa julen i nya huset. Första julen som inte spenderas i Helgum… men det ska nog gå bra så länge jag får ha med mig lite av traditionerna. Ska bli roligt att för första gången få fira tillsammans med Davids familj 🙂

   1. I see… Då kanske ni får tillfälle att hitta nya fina traditioner såhär första julen i huset. Spännande. 🙂 Eller helt enkelt bara ta med sig de du redan har, som du säger. Hur det än blir så blir det bra tror jag.

    Hoppas ni får det riktigt trevligt! Ha det fint.
    Anders

    PS. Fler idol-bilder på Siri! Så söt. 😉

Kommentarer är stängda.