Inställd ”comeback” :(

Måste tyvärr meddela att min lilla mini-comeback i Schalke på lördag är inställd. Julhelgen blev inte riktigt som planerat då någon form av magsjuka vandrat runt i familjen Ekholm. Jag stod emot längst men tidigt igår morse fick även jag se mig besegrad av denna vidriga sjuka. Så hela annandagen spenderades på toa eller utslagen i soffan….
När näringsintaget inte blir mer än vatten och resorb så kände jag mig inte direkt stark när jag vaknade i morse…. Matlusten har tagit semester men har iaf lyckats få i mig lite fil och ett par små brödbitar idag.

Så anledningen till att jag stannar hemma från Tyskland är dels bristen på energi och att jag inte vet om jag kommer hinna återhämta mig så pass mycket under morgondagen att det skulle kännas kul att tävla på lördag.
Men den främsta anledningen till att stanna hemma är av respekt och omtanke för alla tävlande som förmodligen är ganska nedbrutna efter ett par veckors mängdträning. Detta gör att man är extra mottaglig för baciller och eftersom att magsjuka/vinterkräksjuka kan smitta i upp till 72 timmar efter att man känt sig frisk så skulle jag kunna vara anledning till att de blir sjuka och inte kan tävla i Oberhof om en vecka då världscupen drar igång igen.
Vill inte ha det på mitt samvete!
Vet själv hur nojjig man var över om folk i ens närhet bar på någon smitta av något slag under vintern och hur mottaglig man är då kroppen hela tiden presterar på max.

Känns självklart jättetråkigt men skönt att ha tagit beslutet och istället låta tillfrisknandet ta den tid det behöver.
Enda positiva med allt det här är att jag iaf inte blivit fet under julen 😉

Hoppas att ni alla haft en underbar julhelg och önskar er en god fortsättning!

16 kommentarer på “Inställd ”comeback” :(”

 1. Krya på dig! Håller med dig….man vill ju inte smitta ner andra. På jobbet(förskola) har vi strikta regler….annars skulle vi vara sjuka jämt. Hälsn Fam Solem

 2. Åh nej vad tråkigt! Hade sett framemot att se dig i rutan på lördag. Men sjukdomar kan man inte styra över.

  Krya på dig Helena!

  Kram

 3. Get well soon, Helena! It’s a hard and sad (but for the health of the other athletes the better) decision. I can feel with you 🙁
  Come good in the new year 😉
  Andreas

 4. Vad tråkigt att du blev sjuk Helena, med det är ju inget att göra åt 🙁 När vi hörde att du skulle göra ”comeback” blev jag o sambon oerhört glada, hade sett fram emot att se dej i din ”comeback”, det hade varit sååå kul! Kanske gör du mini ”comeback” vid nått annat tillfälle?!? Det hoppas vi på iallafall! God Fortsättning och Krya på dej! 🙂

 5. Men va tråkigt för dej och även vi som hoppats få se dej i spåret å på vallen igen. Men krya på dej nu å ha de så gott man nu kan me magsjuka.
  Dennis

 6. Jag tycker du tog ett bra beslut. Magsjuka är ju inget man önskar smitta ner någon med. Du får sitta i soffan och njuta istället för att slita i spåret.

  God fortsättning och GOTT NYTT ÅR!

 7. Krya på dig! Nu väntar vi bara på att någon ”journalist” på Allehanda kopierar texten ovan och kallar det artikel.. 🙂

 8. Magsjuka? Är det inte dags att säga som det är – att du väntar en liten Ekholmare och att du inte vill riskera att det händer något med det om du ska hålla på och skida runt och skjuta med att resa på dig upp och ned från mattan osv?. Du kan inte dölja det längre nu Helena. Man såg redan när du var gäst i vinterstudion att du har en bulle i ugnen på jäsning.

 9. Jag hade ju som så många många andra sett fram emot att få se dig tampas i spåren med Magdalena Neuner, men det viktigaste nu är att du blir ”fit for fight” f.a. orka sköta jobbet, David, lilla Siri, huset och att kunna ta en skidtur ibland i Östersundsskogarna! Men…..Helena, du bär på en ” Hemlis ”, det såg jag direkt på dig i Vintersstudion ! Jag sa det till min man att man ser det på dina ögon, dina kinder, ja på hela Dig ! Va spännande tid du och David har framför er ! Och, så väntar vi ju på att få se dig i MM ngn, gång i början på nästa år ! Var rädd om dig ! önskar ” mormor ” .

 10. Visst var det synd. Jag såg verkligen fram emot att få se dig igen. Samtidigt var det ett mycket klokt beslut. Tänk om många fler kunde resonera så förnuftigt. Inte sätta sig själv i första rummet. Allt för många går och jobbar fast de fortfarande smittas med magbaciller. Så du tröstäter inte nu? Tar igen…:)

Kommentarer är stängda.