Inställd ”comeback” :(

Måste tyvärr meddela att min lilla mini-comeback i Schalke på lördag är inställd. Julhelgen blev inte riktigt som planerat då någon form av magsjuka vandrat runt i familjen Ekholm. Jag stod emot längst men tidigt igår morse fick även jag se mig besegrad av denna vidriga sjuka. Så hela annandagen spenderades på toa eller utslagen i soffan….
När näringsintaget inte blir mer än vatten och resorb så kände jag mig inte direkt stark när jag vaknade i morse…. Matlusten har tagit semester men har iaf lyckats få i mig lite fil och ett par små brödbitar idag.

Så anledningen till att jag stannar hemma från Tyskland är dels bristen på energi och att jag inte vet om jag kommer hinna återhämta mig så pass mycket under morgondagen att det skulle kännas kul att tävla på lördag.
Men den främsta anledningen till att stanna hemma är av respekt och omtanke för alla tävlande som förmodligen är ganska nedbrutna efter ett par veckors mängdträning. Detta gör att man är extra mottaglig för baciller och eftersom att magsjuka/vinterkräksjuka kan smitta i upp till 72 timmar efter att man känt sig frisk så skulle jag kunna vara anledning till att de blir sjuka och inte kan tävla i Oberhof om en vecka då världscupen drar igång igen.
Vill inte ha det på mitt samvete!
Vet själv hur nojjig man var över om folk i ens närhet bar på någon smitta av något slag under vintern och hur mottaglig man är då kroppen hela tiden presterar på max.

Känns självklart jättetråkigt men skönt att ha tagit beslutet och istället låta tillfrisknandet ta den tid det behöver.
Enda positiva med allt det här är att jag iaf inte blivit fet under julen 😉

Hoppas att ni alla haft en underbar julhelg och önskar er en god fortsättning!

16 Comments