Solnedgång

Sitter hemma och kollar in den fantastiska solnedgången över Storsjön, detta är bara en mobilbild så ni kan ju gissa hur vackert det är i verkligheten….

Dagen har bjudit på en massa mys med lilla skruttan, lite tvätt, müslitillverkning och en dryg timmes promenad med 10 minuters löpning mitt i. Känns som att jag kommer få träningsvärk av de få minutrarna, men det kanske inte är så konstigt då jag inte sprungit sedan nyår… Känner mig för övrigt ganska mör i benen efter söndagens spinningpass. Tänkte ta det lite lugnt men ni vet hur det är när man tränar i grupp, det är så peppande att man bara vill ge järnet. Så det gjorde jag och shit vad härligt det var att få ta ut sig ordentligt, var ju ett tag sen sist (om man inte räknar förlossningen…).
Körde även några få styrkeövningar för armar/axlar innan cyklingen och det gav träningsvärk. Har hittills kört 10-15 reps med ganska lätta vikter men nu lassade jag på lite mer och körde istället 6-8 reps. Kul att variera lite 🙂

Passade som sagt på att fylla på müsliburken idag och denna gång blev det en mix av havregryn, boveteflingor, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, kokosflingor, vetegroddar, lite honung och kardemumma. Doftar ljuvligt och tror det smakar lika bra 🙂
Blandade allt på en plåt med lite vatten och körde det en stund i ugnen; enkelt, gott och inga konstigheter.
Enda jag saknar nu är god naturell yoghurt men eftersom jag undviker mjölkprodukter för Moas mage så får jag vänta ett litet tag. Äter müslin med havremjölk istället, vet att det finns en yoghurtvariant baserad på havre men tycker inte det är värt nästan 30 kr/liter.
Men har börjat introducera mjölkprodukter lite smått i matlagning och så och än så länge verkar det inte störa lillmagen så jag fortsätter plocka in lite mer i kosten i en långsam takt. Ser fram ett stort glas iskall mjölk, en skål med yoghurt och ostmackor 🙂

Hoppas ni har en härlig vecka!

 

2 kommentarer på “Solnedgång”

  1. Hei Helena, what a great place you have. Your house, the lake, the sunset, … . Beautiful view – this should compensate the avoidance of milk a little bit. Enjoy your home – Andreas

  2. Hej Helena!
    Det är jättetrevligt att kunna följa ditt fortsatta liv utanför skidskyttet (även om jag vet att jag kommer att sakna dig i skidskyttespåren i vinter när jag slår mig ner i soffan för att följa tävlingarna på tv!)! Min mamma undrade här om dan om jag visste om du fått en flicka eller pojke, och tack vare din mysiga blogg kunde jag svara henne:) Många hälsningar från mig och min mamma!

Kommentarer är stängda.