November

Första november idag, var tar tiden vägen? Vintern är förhoppningsvis på väg, snart drar skidskyttesäsongen igång, julen är mindre än två månader bort och nästa vecka blir lilla trollet hela fyra månader 🙂
Men jag måste säga att jag njuter av mörka kvällar under en filt i soffan med tända ljus, just nu kompletterar jag med choklad och världens goaste kisse.
Har haft en bra dag med långpromenad, fikadate med Anna Maria och mys med Moa. Hon har tyvärr en lite sämre sömnperiod för tillfället med mer uppvak och gråt på natten samt på tok för lite sömn på dagen, dagssömnen har alltid varit ett problem. Hon somnar ofta ganska fort på dagen men vaknar innan hon sovit färdigt och är ofta grinigare än innan hon somnade.
Om någon sitter inne på något dundertips på hur man får en bebis att sova tills hon är utsövd så tar jag tacksamt emot tips 🙂
Misstänker att den oroliga nattsömnen hänger ihop med allt nytt hon upptäcker/lär sig hela tiden. Rösten upptäcks mer och mer, fötterna har plötsligt blivit väldigt intressanta, vänder sig åt båda hållen och det senaste är pruttljud med munnen. Märks att hon vill så mycket hela tiden, supernöjd när hon vänder sig från rygg till mage men blir snabbt förbannad när hon inte tar sig någonstans…

Älskade lilla troll 🙂

Sömnbrist och lite dåligt med egentid har gjort att träningen varit lite sådär hittills den här veckan:
Måndag: Promenad + skidgångsintervaller
Tisdag: Promenad x2
Onsdag: Promenad + hemmastyrka
Torsdag: Löpning med vagnen ca 1 timme
Fredag: Promenad

Imorrn siktar jag på lite vagnlöpning och eventuellt lite hemmastyrka. På söndag blir det endera gymstyrka eller spinning. Planen är väldigt flytande beroende på dagsform.
När man varit ”styrd” i träningen i så många år så är det faktiskt skönt att bara köra det man har lust och ork med just för dagen. Har även kommit på att när det blir dåligt med sömn så ger det mig mycket mer energi att träna en timme än att sova en timme.
Så mitt helgtips till er får bli att unna er en stunds fysisk aktivitet för att höja energinivån, man ångrar aldrig ett träningspass!

Bild från fornstora dar 🙂

10 Comments