VC-vecka och sömnkaos

Världscupveckan i Östersund har två tävlingsdagar kvar att bjuda på och då hoppas jag vara på plats och hejja. Jag har hittills sett mix-stafetten och damernas distans på plats och resten framför teven. När det är start efter klockan 17 på eftermiddagen så blir det för sent för Moa som brukar somna för natten mellan halv sju och sju.
Eftersom hon alltid sover för lite på dagarna så brukar hon bli riktigt grinig på sena eftermiddagen och då känns det lättare att roa henne hemma än på läktaren 😉

Hon är verkligen underbar vår lilla prinsessa men det vore skönt om hon någon gång bara slappnade av och sov så mycket hon behövde. Nätterna är ok (inte den gångna natten dock) men dagarna blir bara mer och mer kaos… Hon kämpar emot allt hon kan och det blir många timmars sömnkamp på en dag och hon vaknar alltid efter 30 minuter och oftast  toksur eftersom hon inte sovit färdigt och det är stört omöjligt att få henne att somna om.
Men det blir nog bra den dagen hon inte behöver sova på dagen längre, dvs om ett par-tre år…

På grund av denna kamp och Davids fullspäckade dagar har energinivån inte varit på topp och träningen har blivit lidande hela veckan. Men idag fick jag iaf till ett litet styrkepass här hemma, inte mycket att hänga i julgranen men bättre än inget 🙂

Längtar efter att ta ut den här skönheten på premiärturen, sista delen ligger på posten och väntar på att bli hämtad och sen är det bara att köra!

Nu ska jag fredagsmysa lite till innan jag kryper till kojs och laddar för morgondagens styrelsemöte, herrsprint och kvällsnöje när Moa hänger med mormor 🙂

2 kommentarer på “VC-vecka och sömnkaos”

  1. Jag var bara tvungen att skriva till dig eftersom jag så väl känner igen mig i det du berättar. Situationen var precis densamma med vår son (nu 3 år). Stora delar av dagen var en kamp att få honom att sova på bekostnad av både mamma och barn. Sedan vaknade han kort därefter och var om möjligt ännu surare 😉 Genom att successivt ta bort en sovstund per dag blev det lättare och lättare. När han bara sov en gång per dag så sov han bra och länge. Nu när vår familj berikats med en lillasyster har jag gett upp kampen innan den ens påbörjats. Hon är precis lika pigg och alert som storebror. Medvetet har jag undvikit att försöka fasa in henne i rutiner för att slippa kämpa. Hon sover när hon sover tänker jag nu. Lillasyster är nu snart 6 månader, sover en liten stund vid amning på fm och är vaken till ca 12-13 när jag lägger henne i vagnen ute. Igår somnade hon lugnt utan att vi ens hunnit lämna tomten ( har aldrig hänt med storebror!). Då sover hon lugnt 2 timmar trots att det är fullt stoj runt vagnen. Sedan somnar hon en liten stund när pappa kommer hem från jobbet och vyssar henne i famnen. Nätterna sover hon väldigt bra från ca 20-07. Kan tyckas väldigt lite för en så liten tjej men det fungerar!

    Jag tycker att du verkar vara en fantastisk mamma som hinner med både träning och bebis på ett beundransvärt sätt!

    Kram från en mamma till en annan

  2. Ja det där med att sova på dagen… Min stora tjej slutade med det jätte tidigt hon behövde inte det helt enkelt. Sen var hon trots det vaken tills jag gick och lade mig vi hängde med varandra hela dagen och kvällen sen så sov hon ju dock på morgonen 😉 få henne att sova mer ön en gång på dagen var helt omöjligt!!! trillingingarna fick sluta sova på dagen när de var 2 1/2 om dom sov typ 30 min på dagen gick det inte att få dom att somna före 22-23 höll på att bli galen ett tag….
    Häls
    Karin

Kommentarer är stängda.