Mål 2014

Som jag sa tidigare så har jag inte avgett några nyårslöften utan tänkte istället dela med mig av mina mål för 2014. Detta är sådant som jag kommer på nu, lär dyka upp fler saker efterhand 🙂

*Moa är viktigast av allt!
Jag ska aldrig känna mig stressad om jag missar något jag planerat om det beror på att det planerade inte sammanfaller med hennes bästa. Om jag tex missar ett planerat träningspass för att hon behöver mig på ett eller annat sätt så tar jag mig tid för henne och tränar en annan gång när det passar bättre. Med detta inte sagt att jag ska sluta göra saker för min egen skull, men det ska inte drabba henne. Mycket kan hon ändå hänga med på. Om jag vill träna men hon behöver sova så tar jag en löptur med henne i vagnen.

*Jag vill få tillbaka känslan av en stark kropp. Det går hela tiden framåt men jag har en bit kvar i överkroppen och då framförallt bålen. Har svårt att använda magen så mycket som jag vill när jag åker skidor, hittar liksom inte kontakten med musklerna. Bara att nöta vidare!

*Bara göra saker som jag verkligen vill och har lust till. Detta innebär att jag bara ska tacka ja till uppdrag som jag verkligen känner för. Har blivit enormt mycket bättre men kan fortfarande utvecklas på den punkten.

*Återgå till jobbet på PwC. Planen är att börja jobba 50% i april så att David också får vara hemma lite och sedan återgå till mina 80% som jag hade innan mammaledigheten till hösten.

*Springa löptävlingar! Som jag har längtat och lopp jag hoppas delta i är bland annat Göteborgsvarvet, Lidingöloppet, Jämtland på Fötter och självklart St Olavsloppet.

*Rensa min blogglista. Insåg att jag läser en hel del bloggar bara för att jag ”alltid” gjort det, men nu är listan rensad och jag läser enbart de som jag verkligen tycker är intressanta.

*Engagera mig mer i mitt styrelsearbete i skidskytteförbundet för att utveckla svenskt skidskytte.

Det var de grejer som jag kom på just nu, har säkert fler på lager men de kanske dyker upp en annan gång. Brukar tänka ut fantastiska blogginlägg när jag promenerar men sen när jag väl ska skriva är det som bortblåst.

Nu passar jag på att önska er en underbar helg och ett fantastiskt 2014! Vad är era mål/löften?

 

8 kommentarer på “Mål 2014”

 1. Vilken förnuftig och klok kvinna, mamma och maka du är!
  Några nyårslöften ger man inte vid min ålder – 76. Det finns inga kvar.
  Ha´de alla tre!

 2. Hej Helena! Väldigt bra nyårslöften.Det är klart man prioriterar sitt barn först när man måste göra vissa beslut ibland och man gör sitt bästa. Moa är jättesöt och väldigt lik dig. Saknar dig i tv rutan då du tävlade i skidskytte men kollar på klipp på youtube ibland. Tack för allt du gjort för svenskt skidskytte och roligt att du sitter med i styrelsen för skidskytte så du fortfarande kan påverka. Din man gör ett jättebra arbete som kommentator för tävlingarna på tv! Hoppas du får ett fint år 2014!

 3. Hej! Jag har följt din inspirerande blogg då jag själv har en dotter på 6 månader och gillar att träna. Mina mål för 2014 är Womens Health Halvmaraton i april, Jämtland på fötter, Vansbrosimningen och Mora Triathlon. Så ser det ut än så länge. Tack för att jag får följa din blogg 🙂

 4. Mina mål är;
  Ordning och reda i huset vilket är på överraskande god väg att ske redan innan januari går över i februari.
  Vi skapar ett tredje rum till det tredje barnet och allt som har med hus att göra har ju en del följdeffekter som du förmodligen känner till 😉

  Träningsmässigt är målet att bli starkare. Borde delta i någon form av tävling typ Sollefteåtrippeln eller HK-multi men det är inget mål, mer en bonus om jag klarar av det. Har en aning problem med nerverna inför dessa evenemang… Å andra sidan skulle det kunna vara ett mål i sig, att utsätta mig för sånt som skrämmer men som jag vet stärker när det väl är gjort.

  På nöjesfronten hägrar Legolandssemester och 40-årskalas för maken.

  Må väl! Kram på er

 5. Hej Helena! Sunda och bra mål för 2014 du har tycker jag. 🙂

  Som svar på din fråga vill jag gärna dela några av mina egna mål…

  *Ska bli frisk från min ätstörning, våga tro mer på mig själv och bli starkare i kropp och psyke. Lita på att jag duger som jag är.

  *ta beslutet att jag vill fortsätta leva och förkasta alla andra tankar på att jag skulle vilja ta livet av mig

  *Våga träffa någon och förhoppningsvis för första gången få prova på att leva i ett förhållande.

  *träna, men enbart för att må bra

  *börja klättra igen och även satsa på löpningen och springa några roliga lopp

  *fortsätta med mitt silversmide och förhopnningsvis kunna börja sälja smycken i slutet av året

  *Fortsätta läsa din blogg och inspireras! 🙂

  Ha det gott!
  Varma hälsningar från Anders (Siris fanclub)

 6. Hi Helena, The same for me: In 2014 I only want to do things I want to do, not things others want me to do….which is not easy. In 2013 my biggest dream fell apart because I only did what others wanted me to do……Godd luck and thanks for Blogging….I love your blog! Inga

 7. Hej Helena !

  Du har så rätt Helena det är nyttigt att sätta upp mål för vad som är viktigt för en själv i livet och i vilken prioriteringsordning som man själv vill ha på målen.

  Jag hoppas att din träning flyter på som förväntar dig.

  Hälsa till Moa, Siri och David.

  Helena du jättevälkommen till Göteborg i maj 🙂

Kommentarer är stängda.