Stakning/benskate

När David kommit hem från jobbet och vi ätit middag så drog jag iväg till ÖSK för ett skidpass. Lär förmodligen bli veckans enda skidpass så jag satsade på ett riktigt kvalitetspass.
Körde en ”klassiker” från tiden med Wolfgang; stakning och benskate. Dock typ bara hälften av tiden som på den gamla goda tiden…
Upplägget var:
*Uppvärmning 10 min
*5 minutersintervaller varannan stakning, varannan benskate. Ingen vila mellan. 8 intervaller gav en totaltid på 40 min.
*Nedvarvning 10 min.

På en timme hade jag fått till ett riktigt bra pass som gör att jag känner mig så där gött trött i kroppen just nu. Bra att köra hårt växelvis med överkropp och ben. Blir som grenspecifik styrketräning med en massa puls. Känslan var jobbig men en bit ifrån max. Kör aldrig med pulsklocka nuförtiden, har inte haft pulsbandet på mig sedan jag lade av, efter alla år då pulsen styrt mitt liv så är det skönt att bara gå på känsla.