Mjölksyraintervaller och snö

Igår tog jag mig ut på ett skidpass med förhoppning om att det skulle finnas någon sorts spår att åka på. Och det gjorde det! Man hade fått till några slingor på ÖSK som var helt ok och jag kunde genomföra coachens (=Davids) planerade pass.
Målet var att köra några korta, stenhårda intervaller med lång vila emellan för att verkligen kunna köra absolut max från första stavtaget och vara proppfull med mjölksyra vid intervallens slut. Upplägget var följande:
*15 min uppvärmning
*7*1 min intervall med 4 minuters aktiv vila emellan
*10 min avåkning
Total tid ca 1 timme.
Sedan jag kom hem från OS så har fokus varit på kvalité inför SM. Men ambitionerna är många nivåer lägre än för ett par år sedan. Om jag genomför tävlingarna på ett bra sätt, resultatet är faktiskt skit samma, så har jag uppnått målet att kroppen är återhämtad efter graviditet och förlossning. Det vill säga att den är tillbaka där jag känner att jag vill vara för att fungera i det liv jag lever idag. Jag vill orka bära och busa med min dotter, det är prio ett. Sedan vill jag självklart vara harmonisk och nöjd med mig själv för att kunna vara en bra mamma och om jag inte rör på mig 3-5 gånger per vecka så mår jag inte bra.Jag försöker få till 2 skidpass/vecka, 1 styrkepass och 1-2 löppass med vagn.

Att just åka SM har egentligen bara varit en morot för mig att faktisk ta mig ut och träna fokuserat, trots sömnbrist osv. Utan mål med träningen så tar latmasken lätt över…
Nästa grej är att ladda för lite löptävlingar och jag hoppas på att åter igen kunna ta mig ner under 40 minuter på milen, kanske inte redan i år men i alla fall nästa.

Idag har vintern kommit åter och de spirande vårkänslorna är som bortblåsta, fick slita rejält med barnvagnen på oplogade vägar i förmiddags när vi var iväg på babysim. Så dagens träning blev ett par tunga promenader, snöskottning och lite hemmastyrka, men efter några övningar så blev det istället telefonprat med världens bästa Hanna. Mer värt för välmåendet än några armhävningar och sit-ups 🙂

Nu sängen och förhoppningsvis bjuder lilla tjejen på en bra natt (hoppet är det sista som överger en). God natt på er!

1 kommentar på “Mjölksyraintervaller och snö”

Kommentarer är stängda.