Förskoleinskolning

Den här veckan och nästa så skolar vi in Moa på förskolan. Så tre förmiddagar har jag och Moa hängt där för att hon ska lära känna miljön, personalen och de andra barnen. Än så länge tycker jag det går finfint och jag tror inte det kommer vara några problem när hon så småningom ska lämnas där. Har ju lämnat bort henne en del till olika delar av släkten osv och även om hon gråter när jag går så brukar det sluta direkt när hon inte längre ser mig.
Känns för övrigt väldigt bra med både personal och lokal och jag känner mig trygg i att lämna det värdefullaste jag har där 🙂

Det jag tycker är svårast med allt det här är att lära mig säga förskola istället för dagis som jag sagt så länge jag kan minnas. Men hemma använder vi ordet dagis och sedan får man försöka säga förskola ute bland folk 😉

4 kommentarer på “Förskoleinskolning”

 1. Härligt att det känns bra. Trygga föräldrar är A och O. Det är så viktigt att man känner förtroende för pedagogerna.Jag säger ibland också dagis men oftast förskola. Vi har en läroplan med olika mål så den arbetar vi efter. Kram Marina

 2. Ja du….jag säger ibland dagis också. ..men förskola oftast! Vad spännande. Är lite nyfiken på hur dom arbetar? Är det bara småbarn där Moa går? Stor förskola? Arbetar efter någon slags inriktning? Hur många pedagoger per barn? Hälsn Marina

 3. Hej Helena ! Apropå begreppet dagis eller förskola, så minns jag när vårt yngsta barnbarn var 4 år, för 15 år sedan ! , som rättade mormor då jag sa dagis : mormor, det heter förskola. Ja, både mamma och moster är förskollärare, så barnen hade fått instruktioner ! Men, snart ska vårt barnbarnsbarn börja på Dagis!!! Happy Birthday Helena today, on the 6 th of Sept. I wish you a lot of good cake, champagne, flowers, many gifts and hugs and kisses from your nice little Moa, and from David, of course. Have a nive Day ! ! !

 4. Hej Helena!

  Skönt att inskolningen känns bra! Hoppas att ni slipper alltför mycket dagisbaciller i höst bara. 😉

  Förresten, varit nyfiken på svaret på den där frågan… varför bloggar du? 🙂

  Ha det gott!
  Anders

Kommentarer är stängda.