Back on track?

Nu hoppas jag att jag är väg tillbaka från förkylningsträsket och att man får vara frisk ett tag framöver. Har smygstartat med lite snabbare promenader och lätt styrketräning. Har verkligen tänkt att börja försiktigt den här gången för att undvika att bli sjuk igen, för det känns att man balanserar på gränsen med jobb, en vild ettåring, lite sidoprojekt och värdelös nattsömn. Just sömnen och Moas förskolebaciller är garanterat de största bovarna till att hösten bestått av en evighetslång förkylning.
Men nu känner jag mig som sagt var frisk och igår blev det en kort löptur på 35 minuter, härligt att vara tillbaka i löparskorna men det känns på formen att det var ungefär en månad sedan sist….

Idag passade jag på att köra ett överkroppspass på gymmet under lunchen, måste börja bygga upp överkroppen ordentligt för att palla Vasaloppet på ett bra sätt i mars. 15 minuter stakmaskin, 10 minuter rodd och fem minuters rehab för min axel blev dagens resultat. Kort och effektivt, precis som jag vill ha det och hur underbart är det inte att komma hem från jobbet och redan ha tränat?
De längre passen får förläggas till helgerna, på veckorna är det kort och effektivt som gäller för mig 🙂

Ska nog ge mig på ett skidgångspass i slalombacken någon dag i helgen, det är kanonbra träning för hela kroppen.
Hur gör ni med träning/fysisk aktivitet under hösten?

 

7 kommentarer på “Back on track?”

 1. Vad skönt att du börjar känna dig piggare:) En kort löptur för mig skulle nog vara 5 minuter – inte 35 minuter…där ser man verkligen skillnaden mellan en elitidrottare och en vanlig svensson med halvtaskig kondis, haha! Ser fram emot att få se dig på skidor igen i Vasaloppet, och kanske någon intervju i Vinterstudion?! 😀

 2. Älgjakt.
  Tre månaders vandrande i blöt höstmyr. Det känns i benen efter en heldag då man har en hund att gå efter 🙂

 3. Älskar tidig morgon. På med reflexvästen bara. 30-60 min jogg före jobb o vips så har man energi för dagen. Testat D-vitamin o magnesium? Har tagit detta i ett år nu o ännu inte blivit förkyld.

 4. Hej Helena!
  Min träning består just nu av rehabiliteringsträning sedan ca 1½ månad tillbaka och jag har fått en knäprotes inopererad den 21/8 och det krävs en del träning för att komma tillbaka igen och det är tufft för det gör ont av och till men det går ändå åt rätt håll, sakta men säkert!
  Råkade ut för en riktig förkylning jag med här i veckan så jag vet hur du har haft det så i dag blev det ingen träning alls men hoppas jag är i form till på Måndag!
  Kommer att fortsätta med min träning 2 dagar/vecka i fortsättningen när jag är klar med rehaben och det behövs för jag jobbar som väktare där det är mycket stå och gå!
  Hoppas det fortsätter bra med din träning!
  Önskar er en riktigt skön allhelgonahelg!
  Ulla Andersson

 5. Hi Helena,
  back on track? Yes I’m back on four days in the week. I run two days in the week for 30-45 min, one day I make 90 min ski gymnastics and one day I visit a course 60 min spine gymnastics. And when the weather is dry and sunny, I hike 3-4 hours in the beautiful Fränkische Schweiz.
  Have a sporty time..
  Andreas

 6. Hej Helena!

  Hoppas att förkylningarna får hålla sig borta och att du är på gång! Att spendera tid med M ger väl energi oavsett tänker jag. 🙂

  Min träningshöst går mest ut på att komma igång igen. Haft problem med förkylningar, benhinneinflammation, en stukad fot och ryggont… prutt. 😛 Hoppas dock vara back on track riktigt snart igen.

  Ha det fint!
  Anders

Kommentarer är stängda.