Vasaloppet 2015

I söndags var det så äntligen dags; mitt livs första och kanske sista Vasalopp!
Åkte ner till Sälen i lördags morse och hann med att lufta kroppen lite på skidor, träffa en massa folk, hämta nummerlapp, lämna skidor för vallning, checka in på Högfjällshotellet och vara med på en trevlig middag där Ola Salo uppträdde 🙂
Somnade med fjärilar i magen vid 23 och vaknade med ännu mer pirr i kroppen strax före klockan fem. Tvingade i mig en rejäl grötportion och några vattenglas innan jag fick skjuts ner till starten.

Hade sånt flyt att jag fick stå i elitledet och när jag stod där och väntade så vände jag mig om och insåg att ”shit, ca 15 000 pers kommer snart att jaga mig”. Men när startskottet small av så försvann nervositeten och jag fokuserade bara på att hålla mig på benen och att vara rädd om skidor och stavar i de första kilometrarnas vansinniga hets om positioner.
Sedan följde ca 50 behagliga kilometrar där jag snabbt hittade ett bra tempo som kändes rätt. De sista fyra milen var en berg-och-dalbana med toppar och dalar om vartannat, framförallt mentalt.

Den sista milen gick på vilja för då var kroppen trött, huvudet ännu tröttare och armbågar och handleder skrek av smärta, gissa om det var härligt att korsa mållinjen!
När jag dessutom gjorde det på en för mig riktig kanontid, 5 tim 36 min, och en total 24:e plats bland damerna så kände jag en enorm lättnad och glädje. Det här kommer jag leva på länge och för tillfället känns det inte som att jag kommer göra det igen.
Det är nått jag alltid velat göra men helt ärligt så ser jag det hellre på teven 🙂

Kroppen har återhämtat sig bra och förutom en överansträngd handled och en stortå som helt saknar hud på undersidan så mår jag finfint, lite träningsvärk här och där men den börjar faktiskt ge med sig.
Nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på Greys, vi hörs vidare och om ni undrar över nått om mitt lopp så skriv en fråga så svarar jag om några dagar!

ekholm-jpgGlad och trött tjej efter målgång! (Bild lånad av SVT)

10 Comments