En träningsform jag inte förstår…

…det här med att promenera på löpband, instängd i ett gym. Jag fattar inte grejen när man gå ute helt gratis och dessutom få frisk luft på köpet. Jag förstår om man går till gymmet för att styrketräna och värmer upp genom att promenera lite, men de som går dit bara för att gå på det där bandet.
Själv så springer jag knappt på löpband eftersom jag värdesätter den friska luften och variationen i terräng otroligt mycket. Några riktigt hårda intervallpass har jag sprungit på band men de går att räkna på en hand.
Min aviga inställning till rullband kommer förmodligen av alla fruktansvärda maxtest jag genomlidit på rullband, både löpning och rullskidor. Det här med att köra tills man verkligen hänger i säkerhetsselen, det är inte skönt nånstanns, inte ens efteråt.

Sen förstår jag mig inte på golf heller; gå runt på en gräsmatta i flera timmar, slå på en boll och bli förbannad när den inte går dit man vill 😉

Men summan av kardemumman tycker jag är att alla får träna precis vad de vill, det som ger dem glädje och tillfredsställelse. Det viktigaste är att man rör på sig och det gör man när man hittar det som passar just mig. För vissa är det promenader på ett löpband eller golf och för andra är det traillöpning eller timslånga cykelturer, alla är vi olika och alla ska få göra det som känns bäst för dem!

DSC_0211Att köra tävling i ett lerdike på en myr tycker jag är skitkul 😉 Men många skulle inte ens kunna tänka sig att sätta sin sko på en myr.

2 kommentarer på “En träningsform jag inte förstår…”

  1. Det är faktiskt det konstigaste jag vet.
    Folk som en solig dag går och ställer sig och promenerar på ett löpband. Helst pratar i telefon samtidigt lite för högt också…

  2. Åh, så himla skönt att läsa dina åsikter om löpband! Är helt enig. 🙂

Kommentarer är stängda.