Tiden går…

I övermorgon är vår lilla prins redan fyra veckor, tycker som vanligt att tiden bara flyger iväg. Är ju snart juni och jag hoppas att vi snart kan få tillbaka lite sommarvärme igen.
För oss rullar det på även om vi nu haft ett par stökiga dygn då Sam plågas av magknip, det gör verkligen ont i mammahjärtat av att se honom ha ont och inte kunna komma riktigt till ro någon längre stund. Kör med magdroppar, försöker med lite magmassage (inte det lättaste då han bara tokspänner sig), är noga med att rapa efter amning och jag har hållit mig från mjölk i ett par veckor. Så nu antar jag att vi inte kan göra så mycket mer än att vänta ut detta och hoppas att han snart får lite lugn i magen.
Lite magknip har han haft de första veckorna, men inte alls mycket, så det var därför jag slutade med mjölk då det hade väldigt bra effekt på Moa. Men den sista veckan har jag verkligen varit superstrikt och nu har han mer ont än någonsin….
Om någon har något bra tips mot magknip så får ni gärna dela med er 🙂

Men annars går det finfint och Moa börjar hitta ett lite mer lugn i sin roll som storasyster, men man får vara med hela tiden då det här med ”försiktig” lätt glöms bort när man vill gosa med lillebror.

Min väg tillbaka till träning går sakta med säkert framåt. Jobbar på med mina promenader som stegvis ökar i både längd och intensitet. Kroppen är med på noterna och det känns att jag är på rätt väg. Har även kört lite lät styrka här hemma och i helgen kanske jag gör premiär på gymmet, kan vara nyttigt att komma iväg en liten stund och perfekt att passa på då svärföräldrarna kommer upp idag. Hoppas även på lite varmare väder så att det känns motiverande med en cykeltur, jag är verkligen en ”solskenscyklist” 🙂

Nu ska jag fortsätta den här dagen med att piffa lite i gästlägenheten som vi inrett under garaget och kanske plantera lite av de blommor och plantor som jag och Sam inhandlade i förmiddags. Hoppas allt är bra med er och att ni fått lite sommarvärme (som ni gärna får dela med er av till Jämtland)!

IMG_2202Nya insatsen till Tripp Trapp- stolen verkar poppis och tror han kommer uppskatta när han blir lite äldre att han också kan ”sitta” med vid matbordet.

2 kommentarer på “Tiden går…”

  1. Något som jag fick lära mig när min son hade magknip var att lägga han på min arm och föra den upp och ner. Om du har armen i 90 grader och handflatan uppåt. Lägg barnet upp och ner på armen. Hans mage mot underarmen benen hans på varsin sida om armbågen. Håll fast huvudet med handen och för sedan armen upp och ner.

Kommentarer är stängda.