Pannkakslunch

Idag körde jag och Moa på pannkakor till lunch. Älskar pannkakor men tycker de är svåra då det blir som en klump i magen och sedan blir man fort hungrig, kryllar ju inte av näring i vanliga pannkisar heller… Men när vi var i Helgum sist så testade mamma ett nytt recept hon hittat och de var supergoda så idag gav jag mig på att göra detsamma.
Dessa pannkakor innehåller både morötter och havregryn och känns då lite ”matigare”:

IMG_2906Smaskens med kvarg och rårörda jämtgubbar 🙂 Moa körde även med keso till sina.

Receptet jag använde var:
5,5 dl mjölk
3 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 rivna morötter
0,5 tsk salt

Blanda allt och avsluta med att köra smeten med stavmixer för att finfördela morötter och havregryn. Jag stekte i smör men enligt receptet så kunde man även steka i olja.
Bli inte knäckta om första pannkakan blir totalmisslyckad och faller sönder, det hände både för mig och mamma men resten var inga problem att steka och höll ihop bra 🙂

Idag har vi förutom att äta pannkakor varit och handlat inför helgen, dammtorkat hela huset och städat toaletter, gungat, lekt och i kväll så fick jag en löptur med Anna Maria. Bra dag med andra ord 🙂

Nu sover Moa, David snickrar på friggeboden och jag och Sam kollar på Ernst.