Klädd för vinter

Sam slog upp sina blå vid 05.30 i morse och hade inga planer på att somna om så det var bara att masa sig upp. När han gör morgon så tidigt så blir han ju även trött tidigt så strax efter åtta packade jag ner honom i charioten och drog ut på en timmes lugn löprunda. Förkylningen verkar äntligen ha lämnat min kropp 🙂

Termometern visade på åtta friska minusgrader och det yrde snöflingor i luften. Vet att många drar sig för att springa ute på vintern eftersom man tycker det är svårt att klä sig så jag tänkte dela med mig av hur jag var klädd idag:

img_3819På överkroppen körde jag sporttopp (ej med på bild), medelvarm underställströja, vindtät, lätt fodrad jacka och väst. Jackan är som en stor reflexväst och passade perfekt eftersom det knappt hunnit ljusna när vi sprang iväg. Västen plockade jag av efter 20 minuter när jag fått upp värmen.

img_3821På benen hade jag tunna, långa underställsbyxor och ett par varmare tights med windstopper på låren. Om jag tagit ett par vanliga tights så hade jag istället kört på lite varmare långkalsonger och ett par kortare underställsbyxor som går ner en bit på låren.

img_3818På huvudet valde jag en tunnare mössa och runt halsen hade jag en buff. Ett tips är att skaffa en buff i barnmodell om man vill ha en som sitter lite tightare än de i vuxenmodell. På händerna blev det ett par varmare skidhandskar och tjocka överdragshandskar som plockades av samtidigt som västen. Jag tycker det är svårt att få upp värmen i händerna när man kör vagn så för mig funkar det bra att komplettera med ett par rejäla handskar utanpå tills blodcirkulationen kommit igång.

img_3820På fötterna blev det ett par skidstrumpor och mina Icebugs med dubbar för att slippa halka omkring.

Det bästa tipset är helt klart att tänka lager på lager för att kunna plocka eftersom värmen sprider sig i kroppen. En annan bra tumregel är att man brukar vara ganska perfekt klädd om man fryser de första 5-10 minutrarna av passet. Sedan kan man ju behöva plocka av något plagg ändå men om man kommer ut mitt i vintern och tycker det är skönt redan från start så kan jag nog garantera att det kommer bli svettigt efter en stund 😉

Önskar er en härlig dag och förhoppningsvis fina utepass framöver, både i löparskor och skidspår. Kom ihåg att det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!