Skidtävlingspremiär

Eftersom vi spenderade den gångna helgen i Helgum så passade det fint att låta Moa gör skidtävlingspremiär i söndags. På Hallstaberget anordnades passande nog ”Ica Kavtum racet” och barn upp till sex år hade en slinga på 500 meter att skida igenom.
Moa var taggad men då kvicksilvret kröp ner mot 12 minusgrader och hon frös så var hon nära att backa ur. Men medaljen och saften i mål lockade mycket så hon bet ihop och tog sig igenom loppet.

Min träningsvecka har börjat bra; i måndags tog det emot efter läggning av barn men jag stoppade huvudet under armen, bytte om och rev av ett cirkelstyrkepass på 25 minuter hemma. Känslan efteråt gör ju att det alltid känns värt det! Det svåra är bara att plocka fram den känslan innan passet när man helst bara vill krypa upp i soffan under en filt med tända ljus….

Några exempel på övningar jag körde var planka, sidoplanka, höftlyft, armhävningar, utfallshopp, benböj, ryggresningar och några övningar i min TRX. När jag kör cirkel så brukar jag alternera mellan olika muskelgrupper t.ex. armar – mage – ben – rygg, då behöver man knappt vila mellan övningarna och passet går fortare, t.ex. när man kör mage får ju armarna vila. Kort och jobbigt tycker jag är de bästa passen!

Igår efter läggning tog jag mig till ÖSK och körde ett effektivt intervallpass på skidor.
*10 minuter uppvärmning
*2 intervaller som tog ca 12 minuter och 2 minuters vila emellan
*10 minuter nedvarvning
Detta upplägg med så långa intervaller brukar jag se som två korta race mot mig själv. Jag bestämmer en bana som ska köras och förhoppningsvis så kan jag hålla ungefär samma tempo båda intervallerna, det bästa är när man har lite krafter kvar på slutet av sista intervallen. Då passar det utmärkt att spurta ur de sista krafterna ur kroppen och kanske slå tiden från första intervallen 🙂

Superfina spår trots den senaste tidens skitväder. Oerhört tacksam för konstsnö och att Östersunds kommun lägger så mycket resurser på att hålla spåren i världsklass.