Jullovsträning

Lyxen med att vi haft föräldrar här i nästan en vecka är bland annat att jag och David helt plötsligt fått chans att träna några pass tillsammans. I morse åkte svärföräldrarna hem så igår passade vi på att utnyttja chansen till barnvakt en sista gång för den här julen och drog till skidstadion för ett skatepass.
Vi bestämde oss för ett intervallpass och hittade en bana med mestadels uppför som tog ca fem minuter för mig och halvminuten kortare för David. För att verkligen få till ett jobbigt pass så startade David 45 sekunder efter mig, han fick jaga och jag fick känna mig jagad. På sista intervallen, vi körde fyra stycken, startade han 30 sekunder efter och då fick jag verkligen känns flåset i nacken men jag la på en spurt på slutet och lyckades hålla undan. Alltid viktigt att få vinna 🙂

Någonting som är konstigt är att jag fortfarande hör Wolfgangs röst i huvudet när jag tränar och då framförallt när jag kör hårt. Är ju ändå nästan sex år sedan jag hade honom som tränare men jag antar att den där rösten etsat sig fast eftersom man hört dessa fraser x antal gånger under karriären….

Var knäckt hela dagen efter den urblåsningen av kroppen men ändå med en go känsla, den här tillfredsställelsen efter att ha testat kroppen rejält kommer nog följa med mig resten av livet. Men idag tog jag det lugnare och körde ett pass på gymmet.
Värmde upp 10 minuter på roddmaskin och sedan körde jag några olika övningar med tunga vikter och 3-4 reps * 3. Övningarna var bänkpress, benpress, latsdrag och marklyft. Mellan seten passade jag på att köra olika bålövningar för att verkligen få ut max av tiden jag var där. Gillar inte att bara vila mellan seten utan kör gärna övningar för en annan muskelgrupp för att inte få dötid.
Brukar även passa på att köra med ganska tunga vikter (3-12 repetitioner) när jag väl är på gymmet eftersom det blir en del hemmastyrkepass och utan en massa vikter fokuserar jag då på många repetitioner istället.

I morgon blir det eventuellt utförsåkning men annars träningsvila och ladda för fredagsfysen 🙂

2 kommentarer på “Jullovsträning”

  1. Ni är galna önskar jag hade hälften av din energi till träning. Jäklar då vältränad jag skulle bli då
    Kram på er hela härliga högen ❤

    1. Men kram på dig också! Vi får träna tillsammans i Helgum nån gång.
      Först träning och sen räkor 🙂

Kommentarer är stängda.