Mitt 2016

I morgon är det ju sista dagen av år 2016 och jag tänkte passa på att göra en liten summering innan jag tar avstamp mot 2017 i ett senare inlägg. Inspiration till listan har jag hämtat hos Saras fina blogg Träningsglädje.

Största minnet från 2016
Helt klart att den här lille grabben kom och gjorde vår lilla familj komplett.
Det här gjorde jag mest av under året
Var mamma till de här två godingarna. Det har varit ett år fyllt av glädje, kärlek, kramar, pussar, frustration, sömnbrist och konflikter med trotsig treåring.

Mina största framgångar
Att komma tillbaka i god form efter graviditet och att jag till och med kunde springa ett par löptävlingar under hösten. Tacksam över att min kropp samarbetat så bra.

Och några motgångar
Kommer inte på några så här på rak arm, men det kan väl vara att vi verkar ha fått ett barn till som inte gillar att sova på nätterna… Han började bra de första månaderna och sov som en dröm men i höst har det varit katastrof på nätterna.
Men sömnbrist är inget allvarligt så jag är glad att inte ha större problem än så.

Det här saknade jag mest hela tiden
Under första halvan av året saknade jag att springa och den andra halvan av året så har jag mest saknat sömn. Sedan tycker jag alltid att man saknar några timmar på dygnet för allt man vill hinna göra 🙂

En sak från 2016 som jag verkligen uppskattade
De här små stunderna när jag och maken varit på tu man hand. De har inte varit många men ibland när barnvakt funnits tillgänglig så har det blivit middag eller ett träningspass. Välbehövligt att få komma iväg från de små skatterna en liten stund då och då.

Största insikten från 2016
Att träning gör underverk för humör och ork. En timmes träning ger mig så otroligt mycket mer än en timmes sömn. Framförallt när man lyckas fånga ögonblick som dessa under en cykeltur innan solen går ner på hösten.

En bra sak med 2016 som jag vill ta med in i 2017
Att våga kliva ur sin comfortzon. Jag är en trygghetsmänniska som helst inte tar några stora kliv utan är ganska nöjd där jag vet vad jag har. Men när jag i år kände att jag ville testa annat så tog jag modet, sökte en utbildning och tog tjänstledigt från min ekonomitjänst på PwC. Om ett par veckor börjar jag utbilda mig till PT och i höst är planen att starta upp min egna verksamhet.

Vad jag gjorde under 2016 som jag inte brukar göra
Köper fjälltomt! I sommar sätter vi spaden i backen för vår alldeles egna stuga i Bydalen.

Hit åkte jag under 2016
På grund av graviditet och småbarn så blev det inga större utsvävningar. Enda resan utanför Sveriges gränser blev en sväng till Oslo och skidskytte-VM i mars.
Annars blev det ett par turer till Stockholm, Sälen, Borlänge, Idre, Sunne och Göteborg.

Vilken var årets vackraste dag
Fanns nog många vackra men den jag minns mest är en kall dag i januari när min älskade mormor begravdes i Helgums kyrka.

Detta berörde mig starkt under året
Allt fruktansvärt som händer i världen och framförallt alla barn som far illa. Att se bilder, filmer och läsa texter om barnen i t.ex. krigets Syrien är något jag nästan inte klarar av. Jag läser rubriker, börjar läsa men där slutar jag. Det är för fruktansvärt och gör för ont, jag är medveten om vad som händer men orkar inte ta in det så jag blundar med ena ögat och känner mig maktlös. Under 2017 hoppas jag på en snällare värld.

 

 

1 kommentar på “Mitt 2016”

 1. Hej Helena
  gute Wünsche für Dich und Deine Family für 2017!
  Letzte Woche war ich in Oberhof am Biathlonstadion,das erste mal alles gesehen.
  Hast Du gute Erinnerung daran und hast Du da mal gewonnen? Kommendes Wochenende ist ja Wettkampf in O.
  Nun warten wir sehnsüchtig auf Schnee.
  Viele Grüße von hier,mach weiter so!

Kommentarer är stängda.