Mål 2017

Nu har jag funderat i några dagar och knåpat ihop en liten lista med målsättningar för 2017. Tycker på något vis det känns bättre att sätta mål än att avge nyårslöften, någon som känner igen sig?

Så här kommer min lista:
*Alltid sträva efter att vara mitt bästa jag, varje dag.
*Våga utmana mig själv såväl som i träning, jobb och privatliv. Det är på det sättet man utvecklas och det vill jag aldrig sluta göra.
*Vara ute i friska luften minst 30 minuter varje dag. Oftast lätt med barn som behöver ut och leka av sig varje dag 🙂
*Träna minst 4 dagar/vecka. I höst och vinter har jag legat på 5-6 pass per vecka så detta känns rimligt och till exempel behöver inte ett styrkepass ta mer än 20 minuter. Den tiden har alla!
*Bli mer allsidig i min träning. I vinter vill jag komma igång med att åka utför, i vår vill jag lära mig orientera, jag vill bli säkrare att springa trail, jag vill bli rörligare och starkare i hela kroppen. Här behöver jag verkligen utmana mig själv i sånt som jag inte riktigt behärskar och inte är helt bekväm i.
*Läsa mer böcker. Älskar att läsa men har inte prioriterat det på sistone men nu vill jag komma igång med det igen och jag har en massa gobitar som ligger och väntar.
*En köttfri dag per vecka. Började med detta i höstas och det fungerar verkligen bra. Måste bara bredda receptbanken lite för det snurrar på typ tre olika rätter…
*Bli bättre på att lägga bort mobilen. Har blivit bättre men det finns mer potential.
*Bli bättre på att släppa ”måsten” och leka, spela, pyssla och läsa med barnen. Det spelar ju faktiskt ingen roll om diskmaskinen, tvätten och dammsugaren får vänta en stund. Dammråttorna och brödsmulorna lär ju inte springa iväg.
I sommar är tanken att springa lite olika lopp och de jag hittills tänk på är:
*Vårruset
*Salomon 27K (anmäld)
*St Olavsloppet

Hur ser era mål/löften för 2017 ut? Berätta gärna!