Tävlingar 2017

Det här med att tävla har jag alltid älskat men de sista åren har det blivit mindre och mindre av den varan. Främsta anledningen är självklart tidsbrist på grund av två graviditeter och återhämtning efter dessa och att sedan ta hand om mina två ögonstenar som är det viktigaste i mitt liv.
Sommaren 2012 sprang jag en hel del löptävlingar och det gick bra, hade precis avslutat min elitkarriär och fysiken var det inget fel på 🙂 Det gick bra; sprang bland annat milen på höga 38 minuter, halvmaran på 1:25 och Lidingöloppet på 2:16. Men sedan blev jag gravid för första gången och efter det har jag inte varit i närheten av dessa tider, därför har det inte känts kul att springa sådana lopp eftersom jag vet att jag inte kan slå de tiderna. Tävlingsmänniska som jag är så är ju inte det så kul….

När jag väl tävlat har jag istället valt lopp där jag inte har något att jämföra med. I mars 2015 åkte jag Vasaloppet för första (och kanske enda) gången och på sommaren sprang jag Vertical K i Åre. I sommar är jag anmäld till Salomon 27K och jag håller på att övertala min syster att vi ska anmäla oss till nästa års Nattvasa, får se hur det går 🙂

Men nu börjar jag få tillbaka lite sug att bli bättre igen och utveckla framförallt min löpning. Att ställa upp på några asfaltslopp, glömma det som varit och börja jobba därifrån jag är idag, för jag tror att det kan bli bättre. Samtidigt som jag vill springa mer trail där det inte är lika lätt att jämföra km-tider. Vill även lära mig att orientera, provade på en gång i höstas och shit vad kul det var med en bra lärare!

Så summan av kardemumman av detta svammel är att mina tävlingsmål för 2017 är följande:
*Salomon 27K är mitt huvudmål. Inget tidsmål men jag vill känna mig förberedd och ta mig igenom på ett bra sätt.
*Vårruset.
*St Olavsloppet. Roligaste löpstafetten mellan Trondheim och Östersund där jag hoppas att min klubb Trångsvikens IF lyckas få ihop lag och att jag platsar på någon sträcka.
*Blodomloppet. Kul lopp med ett gott syfte som jag sprang förra året, men i år vågar jag nog öka från 5 km till 10.
*Finns alltid roliga lopp här i krokarna och jag hoppas hitta några roliga som passar in i livet och kanske till och med någon liten orienteringstävling….

Men än så länge njuter jag av den underbara vårvintern och åker så mycket skidor jag får tillfälle till. Men snart ska jag börja planera för löpsäsongen 2017 men hjälp av allt jag lär mig på utbildningen.
Har ni några tävlings- eller träningsmål för 2017? Eller ni kanske redan genomförde ett stora mål igår i och med Vasaloppet?

4 kommentarer på “Tävlingar 2017”

  1. Kan verkligen rekommendera Nattvasan. En sååå häftig upplevelse med fokus på teamwork och allt runtomkring. Hoppas du kan övertala din syster;)) Försöker alltid ha ett nytt lopp/event varje år och i år ska jag testa Stockholm maraton för första gången. Sedan finns det favoriter som jag vill hinna med om tid finns. Lycka till med dina mål under 2017! Mvh Anneli

  2. Det är redan bestämt att ni ska åka vasan tillsammans så det är bara att anmäla er!

  3. Lillsjön runt (gratistävling i april/maj), Spring en mil…, Jämtland på fötter, Blodomloppet 10 km, 10 km Fjällmaran tillsammans med dottern.

  4. Hittade din blog genom instagram, skönt att du skriver ocksá! Jag ákte vasaloppet en gáng. Fast resan till Sverige frán Tyskland var jättelángt var det en verkligen upplevelse. Nágon gáng kanski igen…
    Morotsbrödet ska jag testa förresten, ser bra ut!

    Hälsningar frán Tyskland!
    Kati

Kommentarer är stängda.