Löpning

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget hem efter ännu en lärorik helg på Bosön. Fredag och lördag ägnades åt cykel. Allt ifrån olika upplägg på pass, träningsplanering, tester och bikefit. Tyvärr så kunde jag inte köra testet igår då mina lungor inte är redo för maxinsatser ännu, men det var kul att agera testledare också 🙂 Mina klasskamrater fick köra ett test på wattbike där man skulle maxprestera på 1 min, 5 min och 20 minuter. Såg sjukt jobbigt ut så det kändes helt ok att stå vid sidan av 😉

Idag har vi dock ägnat dagen åt löpning. Förmiddagen ägnades åt biomekanik för att försöka få koll på vad som händer i kroppen när vi springer och vad som helst inte ska hända.

Stockholm bjöd på solsken så en del av undervisningen körde vi utomhus och Benjamin fick också hänga med ut.
Under eftermiddagen fick vi sedan några timmar med löparesset Malin Ewerlöf och där vi testa på en rad olika löpteknikövningar, spänst, core och stretch. Superbra genomgång som kommer att kännas i benen i morgon….

Innan vi drog igång i morse så tog jag en promenad i skogen och vilken start på dagen det blev! Fågelkvitter, sol och stilla. Vaknade verkligen till och kände mig full av energi efter dessa 20 minutrar.

En grym helg med andra ord men nu ska det bli skönt att komma hem och krama på familjen igen.

Hoppas ni också haft en bra helg trots det fruktansvärda som skedde i fredags.