Sommarvärme :)

Anlände igår morse till Stockholm för den sista utbildningshelgen och vädret har varit helt magiskt och helst vill man bara vara ute hela tiden 🙂
Brukar försöka passa på att träna en del när jag är här eftersom det ibland är lite svårt att få tid till det hemma med vardagspussel och plugg. Igår körde vi praktik på riktiga kunder som fick göra olika tester, vi testade även en del på varandra och jag fick äran att köra ett maxpulstest i löpning. Sjukt jobbigt men glad att jag lyckades skrämma upp pulsen i 213 slag/minut.
Jag har väldigt hög puls, även om den sjunkit en del de sista åren, och många brukar undra om det är bra eller dåligt med hög/låg maxpuls och svaret är att det inte spelar någon roll. Alla är olika och pulsen är individuell, det som påverkar din prestation är mer din förmåga att kunna ligga nära ditt max och hur lång tid du kan göra det.

Efter att jag checkat in på hotellet så fick jag till en finfin löptur;

Idag stod äntligen ”Att coacha längdskidåkaren” på schemat så hela förmiddagen nötte vi rullskidteknik och på eftermiddagen körde vi teori. Kul att få kunna vara med och bidra med lite tips till mina kurskamrater och på så sätt få öva på att ge teknikinstruktioner. Det är verkligen en konst att kunna förklara på ett bra sätt, framförallt när det handlar om ett rörelsemönster som jag kan i sömnen och egentligen bara vill säga ”det är bara att åka”, för det är ju min känsla; inte tänka bara åka och njuta 🙂

När vi slutat för dagen så tog jag en rullskidtur till hotellet och avslutade med en liten extrasväng bara för att få njuta lite mer av solen och lyxen att kunna åka i shorts och linne.

Kvällen spenderas i sängen efter en aktiv dag, hoppas alla ni också fått lite sol på näsan idag. Trevlig helg!