Styrkeintervaller

Ett bra pass att lägga in i träningen om du vill öka din löpstyrka, löpekonomi och anaerob kapacitet (=muskeln arbetar utan syretillgång) är styrkeintervaller i backe. Syftet med träningen ät att öka förmågan till fartökningar och fart i kuperad terräng.
Välj ut en backe, gärna rejält brant, som tar 20-60 sekunder att spurta uppför. Kör allt du kan och se till att vila rejält emellan, gärna ett par-tre minuter. Den totala effektiva tiden behöver inte vara mer än två minuter för att ge fina resultat 🙂
Glöm inte att värma upp minst 10 minuter innan för att inte riskera skada vid denna maxinsats.

Efter skoldagen på Bosön passade jag på att spurta tio gånger uppför den här backen innan jag joggade till hotellet. Den tog mellan 28 och 30s och benen skrek av smärta sista metrarna innan toppen, men så skönt det känns efteråt. Kom ihåg att man ångrar aldrig ett träningspass 🙂