Racerapport Niptrail

I tisdags sprang jag en löptävling i Sollefteå som heter Niptrail, sträckorna som finns är 33 km och 16 km som jag valde (räckte gott och väl kan jag lova….). Starten var vid Österåsens Hälsohem där vi började med att springa 5,5 km på en väldigt kuperad och bitvis väldigt teknisk stig. Kom iväg bra i starten tillsammans med en annan tjej och jag hängde med bra uppför men sedan bar det iväg utför med väldigt mycket sten, rötter och en del spång som var blöt efter nattens regn. Tappade 15-20 sekundrar på henne men lyckades sedan komma ikapp när vi påbörjat löpningen mot Sollefteå och det var mer lättlöpt terräng.

Efter ca 8 km gick jag förbi och tryckte på lite när det blev lite flackt och fick en lucka. Några tuffa nipor där det blev till att gå istället för att springa och sedan ett par tuffa flacka kilometrar på slutet innan målet i Sollefteå Stadspark.
Väldigt nöjd med mitt upplägg på loppet och att jag lyckades hålla ett jämt och bra tempo utan några ordentliga svackor. Men min utförslöpning i tekniskt svår terräng behöver definitivt förbättras innan Salomon 27k i slutet av juli….

Rolig och utmanande tävling på en superfin bana som jag gärna springer igen 🙂

Nöjd segrare på tiden 1:18:xx som pustar ut efter målgång och linkar mot bilen med krampkänningar i baksida lår.

En av mina styrkor som skidskytt var att kunna ligga väldigt länge på hög puls och den förmågan verkar det finnas lite kvar av och jag hade 1 timme och 10 minuter på över 90% av maxpulsen under loppet.

Nu på tisdag väntar Vårruset här i Östersund så jag hoppas benen snart känns lite lättare och att smärtan i baksida lår försvinner helt och hållet tills dess. Håller tummarna!