Sommarträning

Midsommarafton i morgon och semestern lurar runt hörnet för de flesta. Perfekt tillfälle att hålla i, komma igång eller snäppa upp träningen ett steg tycker jag. Vet att många inte håller med mig och istället så tar man semester även från träningen.
Varför inte strunta i det i år? Det finns nog inte en enda nackdel med att träna under sommaren och då gärna ute. Det är (oftast) skönt väder, långa ljusa dagar och kvällar och det där glaset med rosè eller glassen på stranden smakar så mycket bättre.

Men om det känns motigt så kommer här några tips som jag hoppas kan komma till användning:
1. Testa något nytt – hyr en kajak, testa SUP, spring på myrar eller något annat du aldrig testat. Det kanske är just den grejen som får dig att längta efter sommarträning 🙂
2. Flytta ut – att krypa in i ett mörkt gym är inte särskilt lockande när solen skiner så träna ute så mycket som möjligt. Cykla, spring, ro och styrketräna utomhus istället.
3. Gör det enkelt – ta på dig träningskläder och ett par löparskor och spring till badstranden. Hem kör du bilen och din partner springer. Eller så tar hela familjen cykeln. Styrketräna när barnen leker ute eller passa på att ta 20 minuters paus från solstolen och kör några effektiva styrkeövningar, man blir brun även när man rör på sig 😉
Du behöver ingen utrustning, det finns en uppsjö av övningar där du bara arbetar med kroppen. Låna barnens hopprep så får du även en härlig pulshöjare.
4. Vardagsrörelse – se till att promenera och cykla så mycket som möjligt och låt bilen få semester. Spela beachvolley på stranden, sparka fotboll med barnen och passa på att simma lite när du ändå badar. Ta alla chanser till rörelse så är det inte hela världen att träningen ligger lite på is.
5. Utnyttja ljuset – vill du inte offra tid från familjen nu när ni äntligen är lediga tillsammans? Utnyttja denna ljusa årstid och träna tidigt på morgonen eller sent på kvällen när barnen ändå sover. Har ni som jag en ettåring som gärna gör morgon ohyggligt tidigt så kan det funka att stoppa ner ungen i en vagn och ta en joggingtur. Du får motion och förhoppningsvis får barnet en liten extra sovstund och blir ännu gladare under dagen.

Om ni har några andra tips för att hålla igång träningen under sommaren så dela gärna med er 🙂
Och har ni inte kommit igång ännu så finns det ingen anledning att vänta till september….

Önskar er en riktigt härlig midsommar!