Kontraster

Hoppas ni haft en härlig midsommarhelg!

Min har varit toppen med framförallt en massa värdefull familjetid och stora delar av dagarna utomhus trots väldigt varierande väder 🙂

Har även prioriterat träningen då jag börjar bli lite nervös inför Salomon 27k som jag ska springa den 29 juli. Har framförallt kört två pass som varit varandras kontraster trots att de båda avverkades i löpskorna.
I torsdags kväll sprang jag intervaller i backe här utanför (bor så lägligt mitt i en två kilometer lång backe) i solsken och en behaglig temperatur för shorts och linne. Passet bestod av drygt 10 minuters uppvärmning och sedan 7*3 minuters intervaller i uppförsbacke, efter det joggade jag hem i ca 10 minuter. Jobbigt för både ben och pannben, men med en härlig känsla in i midsommarhelgen efteråt.
I fredags vilade jag benen lite och körde ett lugnt, kort klassiskt rullskidpass med fokus på överkroppsarbete för att hinna återhämta benen innan lördagens planerade långtur. Då bytte jag torsdagens asfaltsskor mot terrängskor, solen mot lätt regn och shorts och linne mot långa tights, underställströja och tunn vindjacka.
Men jag fick ett härligt pass på två timmar med mycket myr, rötter och lera 🙂 Ibland tycker jag det är så befriande att grisa ner sig och bara stinka äcklig myr. Pricken över i:et är om det är dåligt väder så att det känns riktigt gött att ställa sig i en varm dusch efteråt och skrubba bort leran mellan tårna….
Har ni tränat i midsommar eller har ni vilat?
Vad ni än gjort så hoppas jag ni njutit och inte har några dåliga samveten för eventuellt utebliven träning. Ibland kommer livet emellan och ibland finns helt enkelt inte motivationen, men det bästa är att det en ny dag alltid kommer med en ny chans 🙂

Ta hand om er så hörs vi snart igen!