Träna med barn

När det inte finns möjlighet att träna själv så är det faktiskt fullt möjligt att träna tillsammans med barnen så länge man är lite påhittig och accepterar att det blir som det blir. När jag tränar tillsammans med barnen så har jag aldrig någon plan utan jag hittar på allt eftersom och ser vad som passar in just nu. Oftast blir det styrketräning hemma och Moa gillar att hänga med att träna hon med 🙂
Sam är lite mer ”svårkontrollerad” men när han blir less så funkar han fint som vikt vid t.ex. höftlyft och knäböj. Att läsa en kortare bok för honom när man står i plankan brukar också funka.

Idag packade jag in barnen i Thule-vagnen sprang, med en liten omväg, till lekplatsen. Det blev 4 km dit och 2 km hem och med tanke på vikten (30 kg barn) i den vagnen så kändes det alldeles lagom. På lekplatsen passade jag att köra några styrkeövningar när det passade. Tåhävningar i trappen till rutschkanan när Sam klättrade, utfall mellan aktiviteterna och olika plankvarianter mot gunga är några exempel på vad jag gjorde idag medan barnen lekte av sig lite energi.
Men som sagt, ingen plan utan mer bara fånga tillfället beroende på vad barnen hittar på 🙂 Och kom ihåg att lite är alltid bättre än inget!

Och ja, det var läge för handskar i morse. Nio grader och kraftig nordvästanvind är inte att leka med, brrr….