Träna dina relevanta svagheter

Om du har ett speciellt mål med din träning, till exempel ett lopp eller en viss vikt du vill klara i gymmet, så är det viktigt att att träna på rätt saker. För att få ut maximalt av dig och dina förutsättningar så ska du träna på det du vill bli bra på.
Många säger att man måste träna på sina svagheter och visst det är sant, men om du har begränsat med tid så bör du prioritera de svagheter som kommer att påverka din prestation. Som exempel så har jag två delar av kroppen som behöver lite extra omtanke och det är höger höft som smärtat till och från vid löpning i ett års tid samt vänster axel där jag drog av en muskel under Fångarna på Fortet 2014.
Men rehab är oftast ganska tråkig och ibland även tidskrävande för att det ska bli helt bra och just nu är löpning mitt huvudfokus och därför har jag valt att ta tag i höftproblemet och skjuter axeln på framtiden tills jag känner motivation att ta tag i den. Kanske närmare vintern då skidsäsongen lockar och höften förhoppningsvis är problemfri?

Jobbar på med att aktivera rätt muskler vid rätt tillfälle. Muskler och styrka finns där men någon gång under graviditeterna har min kropp glömt när vissa muskler ska kopplas på…

Så mitt råd till dig är att ta tag i de svagheter du behöver för att prestera optimalt där du vill eller där du har ett problem som stör dig i vardagen. Prioritera vilken/vilka delar du tar tag i och gör det ordentligt.

Ta hand om er och ge er själva det ni behöver.