Salomon 27k

I lördags var det äntligen dags för årets stora mål; Salomon 27k. Ett fjällopp över 27 km med tre toppar att bestiga och med en total stigning på 1150 höjdmeter.
Perfekt löparväder med ca 13 grader och sol vid starten i Ottsjö, sedan blev det varmare under dagen och solen var med nästan hela tiden. Bansträckningen bjöd på fantastiska vyer.

Jag startade lugnt och kontrollerat fram till första stigningen och tog den första kilometerns asfaltslöpning som uppvärmning. Sedan kom jag snabbt in i ett bra tempo och hittade min plats i ledet. Första toppen nådde vi efter ca 8 km och känslan var god trots den tuffa stigningen.
Lite utför innan stigning nummer två påbörjades, den var inte allt lika tuff och lång som den första och jag hade en fortsatt bra känsla.
Trixig utförslöpning efter det med bitvis mycket lera som gjorde det väldigt halt. Sedan var det några kilometrar med flackare löpning men där det istället bjöds på blöt myrlöpning.

Väl uppe på sista toppen hade jag fortfarande bra känsla och krafter kvar när det då väntade ca 5 km utförslöpning ner till mål. Första kilometrarna var branta och steniga så där tog jag det lugnt men när vi sedan kom ner i skogen så kunde jag släppa på mera.

På väg ner från sista toppen. Foto från Patrik Sandell.

Väl i mål kunde jag stanna klockan på 2 timmar och 47 minuter och springa in på en nionde plats i damtävlingen. Jag är mycket nöjd med både tid, placering och disponering av loppet. Kände aldrig att jag hade någon riktig svacka utan tuggade på i bra tempo och rytm hela vägen. Fyllde på med sportdryck var tredje kilometer och tog lite gel vid 15 och 20 kilometer.

Fantastiskt härligt lopp som jag gärna springer igen och då är målet att kapa lite på tiden med hjälp av att träna mer på utförslöpning i fjällterräng. För även om jag blivit mycket bättre på utförslöpning så finns det otroligt mycket tid att tjäna där.

I mål träffade jag Anna Haag som var fyra och Åsa Wiklund som var femma. Grymma tjejer!

En annan som imponerade stort på mig var segraren Emelie Forsberg som ca en halvtimme efter målgång ställde upp i Välliste runt som mäter drygt 13 km. Jag har fortfarande inte tränat något efter loppet men idag behöver jag röra lite på mig känner jag. Benen (och framförallt tårna) får dock vila någon dag till från löpning, men det finns ju mycket annat roligt att pyssla med 🙂

2 kommentarer på “Salomon 27k”

Kommentarer är stängda.