Lugn träningsvecka

I morgon är det en vecka sedan jag sprang Salomon27k och således kunde jag sätta punkt för sommarens stora mål.
Den här veckan har jag tränat väldigt sparsamt. Muskulärt återhämtade jag mig på ett par dagar men jag har fortfarande ont i tårna (med x antal blånaglar) efter all brant utförslöpning. Men framförallt så ville jag göra det kroppen känner för och landa mentalt i vad nästa mål blir.

Jag har svårt att träna utan mål, jag vill fortfarande träna det jag känner för och allt jag gör är inte för att nå just ett specifikt mål men ett större mål att fokusera på behöver jag för motivationen de dagar när det känns tungt.

En cykeltur igår och ett styrkepass tidigare i veckan är det jag hittills tränat denna vecka. Ibland behövs ett break och bara träna om man känner för det. Framförallt kan det vara viktigt efter att man uppnått ett stort mål att bara tillåta sig att slappna av ett tag för att smälta det man åstadkommit, utvärderat och hittat nya mål att jobba mot.

Mitt nästa stora mål blir att ta mig igenom Nattvasan i mars på ett bra sätt tillsammans med syster Jenny. Inget tids- eller placeringsmål utan att få en trevlig och så behaglig resa som möjligt.
Så lite mer rullskidor här i höst och styrketräning med stort fokus på hela kroppen och då framförallt ryggen och bål för att orka hålla mig stabil i tekniken och att undvika ont i svanken. Ryggen får jobba i en ganska tuff position i många timmar under nio mil.

Men först tar jag några veckor där jag verkligen helt och hållet tränar precis det jag känner för men minst fyra pass per vecka.

1 kommentar på “Lugn träningsvecka”

  1. Sá coolt med nattvasan! Själv ska jag áka halvvasan. Om inte resan till Mora skulle vara sá lángt…
    Hälsningar frán Tyskland!

Kommentarer är stängda.