Hemmaträning

Ibland finns varken tid, möjlighet eller motivation för att ta sig ut ur hemmets trygga vrå för att få till ett träningspass. Men istället för att strunta i träningen så drar du på dig träningskläder och kör ett svettigt pass hemma. Väldigt tidseffektivt då du inte behöver lägga en endaste minut på att transportera dig 🙂
Det behöver inte ens vara ett långt pass, glöm aldrig att lite alltid är bättre än inget så om det blir 10,20 eller 30 minuter spelar ingen som helst roll. Allt är bättre än att ligga i soffan hela kvällen.

Kanske har du till och med möjligheten att flytta ut på en uteplats, gräsmatta eller balkong när vädret tillåter? Den här vyn körde jag ett pass till för några veckor sedan, som balsam för själen när det bjöds på en sådan magisk kväll.

När jag tränar hemma använder jag mig av kroppsvikt, gummiband, TRX och kettlebell. Har du inga redskap så finns det många bra övningar om du bara använder din fantasi och google 🙂

Några tips på kroppsviktsövningar från mig:
*Armhävningar
*Dips mot stol eller liknande
*Knäböj (komplettera med hopp för en bra pulshöjare)
*Utfall
*Tåhävningar
*Olika varianter av plankan
*Höftlyft
*Ryggresningar
*Burpees (grym pulshöjare)

Vad tycker ni om hemmaträning? Hiss eller diss?

Som småbarnsmamma tycker jag det är toppen, brukar ofta passa på att träna under tiden som barnen somnar. De sköter sig själva i sina rum men ibland kan en napp behöva plockas upp från golvet eller en livsviktig fråga från en fyraåring behöver ett omedelbart svar 🙂

1 kommentar på “Hemmaträning”

  1. Jag gillar hemmaträning. Har laddat ner Nike+ appen som är fantastisk när fantasin inte är lika bra ;-).
    Men roligt att se och läsa lite om dina tips alltid bra att bli påmind och fylla på sin egna ”bank”.

Kommentarer är stängda.