Intervaller på rodd- och stakmaskin

Dras sedan några veckor tillbaka med lite smärta i en häl, verkar vara en överansträngning som jag försöker vila så mycket som möjligt. Inte lätt då allt jag vill är att springa!
Men nu känns det äntligen som att det börjar vända men jag håller mig lugn ett tag till och gör bara det jag behöver i löpskorna. Så träningen är alternativ nu där jag ser till att styrketräna och köra intervallpass på stak- och/eller roddmaskin. Försöker se det som ett perfekt tillfälle att bygga styrka när det inte finns löpning som konkurrerar ut den.
Rullskidor och skidor funkar nog också för foten och nästa vecka tänker jag testa skidspåren här i stan som öppnar i helgen, rullskidsäsongen ser jag som över med tanke på det kalla, blöta vädret som det senaste dygnet bjudit på den första snön 🙂

Så i måndags körde jag ett hårt intervallpass där jag först värmde upp i 5 minuter på stakmaskin + 5 minuter på roddmaskin, efter det körde jag 10×1 minut med 30 sekunders vila på roddmaskin och sedan samma sak på stakmaskinen. Svettigt pass som brände bra i armar och hjärtat fick jobba ordentligt.

Så här såg min pulskurva ut. Brukar ha ganska svårt att komma upp i riktigt hög puls när jag inte använder benen så är nöjd med att jag var uppe och nosade på 200 slag/minut.

Hur går det med er träning? Eller har ni gått i vinteride?

1 kommentar på “Intervaller på rodd- och stakmaskin”

  1. Hej
    Min träning rullar på bra tycker jag. Jag fokuserar på roddmaskin och styrketräning. Jag ror ca 45-55 km i veckan. Nu kör jag grundträning och mest lugnare konditionsträning men ökar inslaget av intervaller i zon 4-5 mot våren, hoppas vara i bra form till sommaren.

Kommentarer är stängda.