Längdskidpremiär

I helgen öppnade första delen av konstsnöspåret i Östersund, men jag har inte riktigt känt suget efter att åka förrän idag.
När jag vaknade i morse och det var vitt ute efter en natts snöande, då fick jag feeling och tog en tur på skateskidorna innan lunch 🙂

45 minuter på den 1,7 km långa konstsnöslingan fick räcka för en glad motionär som mig. Åkte en stund med några skidskyttar och var inte avundsjuk på dem som skulle snurra där i två timmar, hinner ju bli några varv…

När jag åkte hem så tänkte jag att detta är en av de saker jag uppskattar med att inte vara elitaktiv längre; att kunna vara nöjd efter 45 minuters träning, på den gamla goda tiden fanns det inga sådana ”korta” pass i planen. För en vanlig Svensson räcker 45 minuters träning några gånger i veckan väldigt långt men ska man tillhöra eliten i någon idrott så krävs det så otroligt mycket mer.
Var sak har sin tid och jag är tacksam över min elittid och att jag nu istället uppskattar att träna vad, när och hur jag vill!