Träning vid vab

Efter en veckas vab är nu Sam tillbaka på förskolan, får väl se hur många veckor (dagar?) han klarar till nästa sjukdom…
Min egen träning låg i princip på is under förra veckan, dels pga tidsbrist (när jag inte vabbade så jobbade jag) men även trötthet av sömnlösa nätter och en dos livserfarenhet.

Tidigare har jag passat på att träna hårt när barnen börjat bli sjuka för att ”hinna så mycket som möjligt innan jag också blir sjuk”, vilket har lett till att kroppen blivit sliten och därmed extra mottaglig för baciller, kan ju meddela att jag ofta trillat dit på förkylningarna då…

Men nu har jag börjat testa en ny taktik som funkat de två senaste förkylningsomgångarna; nämligen att inte utsätta min kropp för onödig stress. Därav har jag försökt att bara hålla mig vardagsaktiv och endast kört något lättare styrkepass under sjukdomstiden. Förra veckan blev det några skidlektioner, ett lättare styrkepass hemma och magisk alpinåkning i Bydalen i helgen.

Och peppar, peppar ta i trä så har jag hållit mig frisk trots att jag blivit dränkt i baciller av en liten kille som velat vara nära och hostat mig rakt i ansiktet. Så jag tror jag hittat mitt recept för att hålla mig så frisk som möjligt när barnen är sjuka och det är så enkelt som att våga vila från tuff träning som sliter på kroppen för stunden och sänker immunförsvaret.

Men idag var jag taggad på träning och jag fick till drygt en mils skidåkning på morgonen innan ett möte. Jag körde ett medelintensivt pass där jag tog i lite extra men inte så att jag fick mjölksyra utan i ett tempo som känns rimligt att hålla i 90 km om några veckor… Att det var orörd manchester när jag drog iväg var ett stort plus i kanten!

Nu ska jag byta om, äta mellis och packa mig iväg till ÖSK där jag ska hålla ett par skidlektioner 🙂
Önskar er en finfin vecka!