Träningsfokus

Ibland känner jag att min träning är lite spretig, jag kör lite löpning (inte nu då när jag är skadad), lite styrka utan plan, klassiskt, skate, simning osv. Men jag tänker att det får vara så, jag har tränat efter en fast plan med ett enda fokus i så många år att jag ”förtjänat” det 🙂
Jag försöker ha tänka på mina mål och lägga lite extra fokus på just den träningen och i somras hade jag ett ganska tydligt upplägg mot både Vårruset och Salomon 27K.

Nu ligger nästa mål på Nattvasan den 2 mars och jag försöker prioritera skateåkning och styrketräning med lite extra fokus på baksidan för att ryggen ska orka i nio mil.
Men samtidigt så blir det några fina klassiska turer här hemma, med de spåren alldeles utanför husknuten så är det ibland ganska svårmotiverat att sätta sig 15 minuter i bil för att åka skate på ÖSK.

Men samtidigt så vill jag inte lägga för stort fokus på något specifikt, mitt mål är att vara all-round och klara av det mesta som erbjuds 🙂

Jag försöker åka utför när vi är i Bydalen för att känna mig trygg på slalomskidor, jag har börjat följa ett styrkeprogram för att utvecklas där och jag vill fortsätta känna mig stark i skidåkning, både klassiskt och skate. Jag hoppas komma igång med löpning snart igen och har faktiskt börjat smyga igång lite försiktigt, vid sämre väder vill jag ta mig in i simhallen och slipa på min simning och i sommar ska jag lära mig att orientera.

Många mål men inga resultatmål eller prestationsmål just nu, jag vill orka med och klara av det livet erbjuder helt enkelt!