Svenska OS-framgångar och NUS

Måste bara börja med att hylla det svenska skidskyttarnas framfart i OS, vilket lag, vilka resultat!?!
Åkarna radar upp toppprestationer som de senaste två dagarna kulminerat i två stafettmedaljer; silver till damerna och guld till herrarna! Jag saknar ord för vad det här laget presterat under dessa olympiska spel.
Men låt oss inte glömma bort alla runt om dessa fantastiska atleter. Utan detta magiska vallateam, ”demontränaren”, övriga tränare som står på skjutvallen i vårt och torrt, fysios, läkare, resurspersoner, skidskytteförbundet som satsar pengar och resurser för att ge bästa möjliga förutsättningar och självklart övriga som varit med på resan.
Utan engagerade föräldrar, klubbledare, mor- och farföräldrar, respektive och skidgymnasietränare hade nog ingen av dessa varit där de är idag, ståendes på en olympisk prispall.

Så låt oss hylla och glädjas med detta fantastiska lag men vi får inte glömma alla de har att tacka för att de kommit dit de är idag 🙂

 

Från det ena till det andra så fick jag i kväll äran att tillsammans med Johanna Ojala inviga Nordiska Ungdomsspelen här i Östersund. Under den här helgen kommer hundratals ungdomar mellan 9 och 16 år att tävla i längdåkning, skidskytte, skidorientering, alpint, skicross och konståkning. Ska bli superspännade att följa tävlingarna i helgen och få dela ut priser imorgon kväll på den stora prisutdelningen, kanske är det några blivande OS-stjärnor jag får hejja på…

Stolt ambassadör efter invigningen 🙂