Komma igång efter sjukdom

Vabruari har äntligen passerats och förhoppningsvis börjar den värsta influensatoppen att lägga sig.
Men vad är egentligen viktigt att tänka på när man ska starta om träningen igen efter en förkylning eller influensa?
Det viktigaste är att du är frisk nog att börja träna igen och här finns inga direkta regler förutom att aldrig någonsin träna med halsont eller feber. Eventuellt kan man börja röra på sig trots lite hosta och snor, men här gäller det att lyssna på kroppen och känna efter. Känner du dig sjuk och inte pigg i kroppen så ska du vila ytterligare någon dag annars kan du böra träna lite lugnt.

Det andra tipset är som sagt att starta igång försiktigt, hur peppad du än är. Ta det lugnt första passet och vila gärna dagen efter för att ge kroppen lite extra återhämtning och för att se att du inte blir sämre igen, i så fall har du startat för hårt eller för tidigt.

Kom även ihåg att acceptera att du har tappat kondition, uthållighet och kanske lite muskelstyrka. Det kommer förmodligen att gå tungt i början men det som gått fort att tappa går även fort att bygga upp igen 🙂