Att planera in sin träning

Nu har jag haft ett par månader utan någon egentlig plan med min träning. Jag har tränat på lust och känsla, och visst kan det vara skönt ibland, men handen på hjärtat så trivs jag bäst med en plan att följa.
Men det här med att följa en plan slaviskt till punkt och pricka har jag lämnat bakom mig, det har jag gjort så många år av mitt liv att jag känner mig färdig med det 🙂

Men nu känner jag ändå att jag behöver lite struktur på träningen och det suget har kommit tillbaka i takt med att hälsporren försvunnit och jag börjat fundera kring några löplopp i sommar. Så från och med den här veckan försöker jag att göra en plan; både för när jag ska köra och vad passet ska innehålla.
För att träningen verkligen ska bli av så tycker jag att man alltid bör planera in den i kalendern och då ska man ha en väldigt bra anledning för att flytta/ta bort ett pass.

Min plan för denna vecka ser ut så här:
Måndag – styrketräning med helkroppsfokus (avklarat igår och träningsvärken börjar komma smygande)
Tisdag – löpintervaller i backe, superkorta 15/15sek. Ska strax ut och kuta…
Onsdag – lugnt skidpass då väderprognosen lovar sooool 🙂
Torsdag – löpstyrkepass med prehabfokus
Fredag – löpintervaller 4×4 minuter
Helgen – oplanerad, här gör jag det som faller mig in men prio är att ungås med familjen. Förmodligen blir en av dessa dagar helvila då jag alltid vill ha minst en vilodag/vecka.

 

Hoppas ni får en härlig träningsvecka och glöm inte bort att planera in träningen så att den blir av!