Ett mål uppfyllt!

Igår hände det äntligen!
Jag har haft en dröm i många år om att någon gång kunna sätta handflatorna i golvet med raka ben och nu har det skett. Det varade inte länge och i en perfekt värld hade händerna varit närmare fötterna men jaghar uppnått et mål och det är alltid kul 🙂


Jag har alltid varit stel som ett kylskåp men känner nu (är väl åldern antar jag) att jag behöver bli rörligare för att min kropp skå må så bra som möjligt så därför försöker jag köra någon form av rörlighetsträning åtminstone 10 minuter varje dag.
Ibland blir det ett yogapass på 20-40 minuter via Yogobe men oftast kör jag bara några övningar jag känner för under några minuter.
Känner att det gjort underverk för min rörlighet under ett par månader.

Visste du att rörlighet/smidighet är det vi lättast tränar upp jämfört med kondition och muskelstyrka?
Men de är även det vi tappar snabbast vid ett uppehåll. Det vi bygger snabbt, tappar vi även snabbt och vice versa.
Därför blir t.ex. en långsam viktnedgång nästan alltid mer hållbar än en snabb.