Bra styrkeövning för löpare

Jag har till och från haft problem med mina höfter under de senaste åren. Förra sommaren tog jag äntligen tag i det och gick till en naprapat, jag fick behandling med nålar och massage för att släppa spänningar, men även några rehabövningar.
Den som jag känner har gjort underverk är sidoplankan och jag märker direkt att problemen kommer smygande när jag slarvar med den. Lite hatkärlek till den övningen som gör min löpning till njutning men jag har ett inre motstånd till att göra den då jag helt ärligt tycker att den är fruktansvärt tråkig…

För att få den lite roligare så försöker jag att variera den på olika sätt genom höftlyft, på boll, med armcirklar o.s.v.
Idag körde jag den på boll och ett mål som jag jobbar med är att kunna lyfta det övre benet (fast utan boll) mer än i ett par sekunder.

Har du någon övning som göra underverk för just din kropp?