Vårruset 2018

Nu har det tyvärr ekat tomt här ett tag igen och det beror helt enkelt på alldeles för mycket att göra så här de sista dagarna innan semestern. Men igår så gjorde jag i alla fall säsongspremiär på löpartävling i och med att Vårruset gästade Östersund 🙂

Jag och övriga 3500 deltagare bjöds på perfekt löparväder med ca 15 grader, sol och nästintill vindstilla. Jag var som vanligt nervös hela dagen och hade lite prestationsångest, precis som inför varje gång nummerlappen åker på. Tävlingsdjävulen kommer nog aldrig att försvinna 😉
Taggad och nervös på startlinjen och beredd på en sedvanlig rusning i starten så blev jag väldigt överraskad när jag kom iväg fint och tog täten direkt. Benen kändes lätta, andningen var kontrollerad och pulsen låg stabilt strax över 200 slag/minut.
Foto från Dag Wassdahl.

Jag låg och drog i täten i nästan hela 4 km och hade som mål att få så många som möjligt att släppa då jag vet att min spurt inte är något att skryta med. Vid 4-kilometersskylten var vi 6 löpare tillsammans och när det där kom en tempoökning så var jag chanslös och fick nöja mig med en 5:e plats.

Men det var nog ett av mina bästa löplopp någonsin, har aldrig känt mig så lätt i löpsteget, jag fick min bästa placering (hittills?) i Vårruset och viktigast av allt; jag klarade att för första gången springa under 19 minuter!!!
Sluttiden blev 18:49 och jag känner mig otroligt nöjd och glad. Hälsporren i vintras fick mig att tvivla på att kunna springa fort igen men nu fick jag verkligen mersmak och blev peppad av att jag är på rätt väg i träningen 🙂

Nästa lopp blir en sträcka för Trångsvikens damlag på St Olavsloppet om två veckor och sedan har jag anmält mig till två fjällopp, nämligen Salomon 27k i slutet av juli som jag sprang förra året och älskade samt Bydalens 22km i mitten av augusti.
Så efter St Olav blir det mycket fokus på backar och trail 🙂 Och där trivs jag verkligen som bäst!