Midsommarintervaller

Nästa lördag ska jag springa en sträcka för Trångsvikens damlag under St Olavsloppet som är en stafett över fyra dagar mellan Trondheim och Östersund. Just nu är min tilldelning en sträcka på 12 km längs E14 mellan Järpen och Mörsil. Kommer krävas starka ben men framförallt ett starkt pannben för att genomföra den sträckan på ett bra sätt 😉

Så igår bestämde jag mig för ett ”grisigt” intervallpass på strax under tröskelpuls. Efter en uppvärmning på 10 minuter körde jag 4×10 minuter med 2 minuters vila mellan. Framförallt väldigt mentalt tufft pass där man verkligen får stänga av hjärnan att bara nöta på.
Hastigheten låg på 4:10-4:25 min/km och pulsen mestadels mellan 185 och 192 slag/minut vilket motsvarar ca 90% av min maxpuls.


Andra intervallen var lite mer kuperad än de andra plus att jag hade lite svårt att mentalt pressa mig, men efter den kom jag igång mentalt igen 🙂
Bra pass både för psyket och benen!