Långpass i fjällen

I går styrde vi kosan mot Bydalen och medan David, barnen och svärföräldrarna tog en lite promenad upp på fjället och sedan pysslade i stugan så stack jag ut på ett långpass.
Jag hade som mål att reka banan inför Buff22k som jag ska springa i mitten av augusti.
Så jag drog iväg och hade gudomligt fina timmar på fjället, pga ett par fellöpningar så fick jag ihop 25 km men det kändes nästan som en bonus en dag som denna.

Vädret var strålande med klarblå himmel och lite lätt vind. Benen däremot var trötta från första steget och det blev mycket gång uppför de branta fjällen.

Det var en väldigt utmanande bana med branta stigningar och några kilometer med riktig teknisk utförslöpning; brant, smalt och stenigt. Inte min favorit direkt så jag kommer få kuta på ordentligt uppför och på platten om några veckor för att kompensera för min bristande utförsförmåga…
Så även om benen var trötta så var huvudet med mig hela vägen och jag fick ingen energidipp utan klarade mig bra på min rejäla frukost, en bar, en gel, vatten och sportdryck.

På slutet hade jag svårt att kontrollera benen i utförslöpningen mot mål och fick ta det lugnt efter ett par rejäla sparkar in i stenar… Så jag var väldigt glad när jag kom ner i dalen igen och såg min bil stå där på parkeringen.
Ännu bättre kändes det efter ett dopp det iskalla vattnet, torra kläder, sen lunch i stugan och en stor glass på vägen hem 🙂

 

Så nu har jag koll på vad som väntar den 18 augusti men tre veckor innan ska jag ta mig an Salomon27k i Årefjällen igen och det ser jag väldigt mycket fram emot, var en fantastisk upplevelse förra året!

 

1 kommentar på “Långpass i fjällen”

Kommentarer är stängda.