Racereport Buff22k

Vaknar av väckaren 06:30, masar mig upp och stoppar i mig havregrynsgröt med banan och mjölk. Myser med barnen innan jag byter om, kollar så att allt är med i löpryggan och joggar ner mot starten.
Kalla vindar och ca 9 plusgrader, värmer upp ordentligt för att inte frysa när överdragskläderna ska av.

Klockan 09:00 går startskottet och vi är iväg, öppnar lugnt och kontrollerat, vill inte dra på mig mjölsyra uppför de första branta partierna. Efter ett par kilometer blir det fin löpning uppe på fjället, vinden snett bakifrån så det flyter på riktigt bra.
Sedan börjar klättringen uppför Västfjället och där blir det istället sned motvind, jäklar i min lilla låda vad det blåser!
Det enda jag tänker på är att jag måste upp för att få komma undan den här iskalla vinden som gör att musklerna börjar kännas som betongklumpar.

Kommer upp med en bra känsla och nu väntar drygt fem lätta kilometer, i alla fall om man ser till banprofilen. Men sanningen är att de två sista av dessa fem går brant utför i riktigt stökig terräng på en smal stig.
Tappar lite mark men håller mig positiv, tungan rätt i mun och andas ut när jag kommer ner till Mårdsundsbodarna.

Efter vätskestationen i Mårdsundsbodarna och 10,5 löpta kilometer så går det uppför, i vad som känns som en evighet.
Men till slut så kommer jag upp och kan börja springa ordentligt igen, vinden ligger på men stör inte nämnvärt, jag hittar ett bra flyt och är fortsatt pigg i både ben och huvud.

Tar mig utför den sista slalombacken och spurtar i mål som andra dam efter suveräna Lena Gavelin.
Stannar klockan på strax under 2,5 timme och känner mig väldigt nöjd med dagen 🙂
Lade upp loppet på ett bra sätt, benen var pigga, humöret höll hela vägen och jag hade ingen dipp vare sig fysiskt, psykiskt eller energimässigt.

Så härligt att få ”revansch” för Salomon27k där jag inte alls var nöjd med mitt lopp.