Tips på intervallpass

Förra veckan sprang jag ett riktigt tufft men kul intervallpass på löpbandet. Gillar pass när det är olika längd på intervallerna, känns lättare mentalt.
Har varit väldigt isigt ett tag nu i Östersund och trots att jag har dubbade skor så väljer jag helst att springa intervallpassen på band för att kunna springa på avslappnat. Men ett distanspass på löpband tror jag aldrig att jag kommer köra…

Här kommer i alla fall passet jag sprang:
-Uppvärmning 10 min med progressiv ökning av farten från väldigt lätt till något ansträngd känsla.
-Intervallpyramid med 1-2-3-4-5-4-3-2-1 min intervaller. Jag vilade 1 minut mellan varje intervall men här kan du vila lite längre om du vill för att hinna få ner pulsen och återhämta dig mellan varje intervall.
Jag körde lite på säkerhet upp till 5-minutaren och sedan vågade jag öka tempot på de sista fyra intervallerna. Försök att ha olika tempon med högre hastighet på de kortare intervallerna och lite lägre på de långa.
Nästa gång ska jag våga köra lite tuffare på de första intervallerna.
-Nedvarvning i 10 minuter.

Känslan efteråt är både fruktansvärd och underbar på samma gång 🙂


Skriv gärna om ni testar passet, lycka till!