Att öka lagom

Bara vägar och förhoppningsvis snart även bara skogsstigar gör att löparsuget verkligen vaknar till liv hos mig. Jag håller igång under vintern, men den här längtan att mata på i kilometer efter kilometer finns inte alls. Därav noll långpass i löpskorna under vintern.

Men nu är jag på gång och får bromsa mig själv lite grann för att det inte ska bli för mycket, så viktigt att öka smart och försiktigt. Mina långpass har ökat från 10km för ett par månader sedan till att nu vara uppe och snart snudda på 20 km.

19 km blev förra veckans långpass och veckan dessförinnan landade det på 18 km.

Att öka ca 1 km/vecka känns lagom för mig just nu men så fort jag kommer ut i skogen eller upp på fjället så jobbar jag istället med tid istället för km då underlag och kupering påverkar hastigheten oerhört mycket.

Längtar efter fina turer bakom huset 🙂